Vlieg met me mee naar de regenboog!

Geïnspireerd door het kleurrijke event van ELLE Decoration op 18 maart in Toonkamer Utrecht en door de lichtinstallaties Starbrick die van zijn hand in het nieuwe EYE filmmuseum in Amsterdam komen te hangen, raakten we gefascineerd door het Your Rainbow Panorama in het Deense Aarhus.

Meest gelezen

De Deens-IJslandse kunstenaar Olafur Eliasson is verantwoordelijk voor dit spectaculaire kunstwerk dat sinds vorig jaar te bezoeken is op het dak van het kunstmuseum Aros. 

 

Meer over het kleurrijke ELLE Decoration-event >

 

KLEURENRING
Het kunstmuseum Aros, een ontwerp van Schmidt, Hammer & Lassen, opende in 2004 de deuren in het centrum van Aarhus, de op één na grootste stad van Denemarken. Boven op het tien verdiepingen tellende, kubusvormige gebouw schittert sinds vorig jaar een voor het publiek toegankelijke wandelpromenade in alle kleuren van de regenboog.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Your Rainbow Panorama van Olafur Eliasson is een 150 meter lange en drie meter brede cirkelvormige wandelgang met een diameter van 52 meter en wordt gedragen door twaalf ranke kolommen. Onder dit zwevende kunstwerk ligt het 1500 vierkante meter grote dakterras waar het tussen het groen aangenaam toeven is. Maximaal 150 mensen kunnen tegelijkertijd op excursie in Your Rainbow Panorama, van waaruit door de gekleurde lagen glas de verschillende stadswijken en de haven in alle kleuren van de regenboog te bewonderen zijn. Vooral ’s nachts is de kleurenring een opvallende landmark, dankzij de lichtspotjes in de vloer van de cirkel.

Meest gelezen

 

Zie ook: www.olafureliasson.net.

 

Neem alvast een virtueel kijkje in en rond Your Rainbow Panorama: