LEGO-walhalla in Haarlem

Doetip voor in de kerstvakantie: eindeloos bouwen in het ABC architectuurcentrum in Haarlem, dat deze week maar liefst zes-tig-dui-zend (1) LEGO-stenen cadeau kreeg.

Het ABC ontving de immense lading LEGO-stenen van HOSPER, het Haarlemse bureau voor landschapsarchitectuur en stedebouw. Het bureau had de stenen overgehouden aan een gigantische maquette die een aantal jaren geleden was gemaakt voor de Amsterdamse architectuurbiënnale. De steentjes en de bijbehorende platen lagen doelloos opgeslagen. ‘We zochten naar een goede bestemming,’ vertellen Hanneke Kijne en Hilke Floris, beiden partners van HOSPER. ‘Ineens bedachten we dat het ABC allerlei workshops, kinderpartijtjes en educatieve projecten over architectuur organiseert. Daar is dit natuurlijk enorm geschikt en ongelofelijk leuk voor.’

Advertisement - Continue Reading Below

 

En inderdaad, het ABC wilde de LEGO-berg gráág hebben. Voor workshops, inderdaad. Maar eerst zijn kinderen én volwassenen de hele kerstvakantie lang welkom om naar hartelust te komen spelen. Wie laat zich dat twee keer zeggen?

 

Meer informatie via: www.architectuurhaarlem.nl.

 

Zien: Mary Katrantzou's kerstboom >