Moetkunsten pop-up shop @ M°BA

Vintage designparadijs MoetKunsten opent tijdens M°BA (Mode Biënnale Arnhem) tijdelijk een tweede winkel die kleurrijk is ingericht door Frank Visser van ontwerpstudio IJM.

M°BA is hét tweejaarlijkse event van het Arnhemse modekwartier dat steeds een nieuw licht schijnt op actuele situaties in de mode- en lifestylewereld. De modebïennale, met Lidewij Edelkoort als drijvende kracht, viert haar vijfde editie met een heel spannend thema: ‘Fetishism in Fashion’.

 
Lees meer over Mode Biënnale Arnhem >

 

Zo ongeveer naast het hoofdgebouw van de biënnale, in de Kortestraat, strijkt de pop-up shop neer. Frank Visser van IJM is verantwoordelijk voor de styling en het prachtige kleurgebruik in de winkel. Uiteraard is de verflijn van IJM er ook te koop. Naast het gebruikelijke assortiment van vintage designparels wordt er ook kunst verkocht van Judith Stolker in de tijdelijke winkel, en ook lampen van ontwerper Nacho Carbonel en zonnestralen van Cazador waar je vrolijk van wordt.

Advertisement - Continue Reading Below

 

FETISHISM IN FASHION - FETISH ROUTE
In de grote winkel van MoetKunsten is bovendien in het kader van de Fetish Route van M°BA een installatie van Madeleine Berkhemer te zien. Het meterslange pikante kunstwerk, ‘Felicia’, is door de winkel en tussen de vintage meubels opgebouwd uit gekleurde strakgespannen, uitgescheurde en ingeknipte panty’s. De pantysculpturen van Madeleine Berkhemer zijn een mix van kunst, erotiek en mode. Ze gebruikt de elementen verleiding en suggestie bewust, 'want zonder dat heeft kunst geen zin', aldus de kunstenares.

 
POP-UP SHOP MOETKUNSTEN
Wanneer: 8 t/m 21 juli 2013
Waar: Kortestraat 25 Arnhem, Grote MoetKunsten: Coehoornstraat 10
Info: MoetKunsten.nl

 

Bekijk alle expo's deze maand >