Piet Oudolf geëerd

Het werd wel eens tijd ook: tuin- en landschapsontwerper Piet Oudolf heeft een flinke schouderklop gekregen met de Prins Bernard Cultuurfonds Prijs 2013.

Piet Oudolf heeft al heel wat belangrijke internationale projecten op z’n naam staan, zoals Battery Park met z’n Remembrance Gardens en High Line park, allebei in New York. Maar ook prachtige ecologische parken en tuinen in Engeland en Zweden. Hij wordt al jaren geroemd om zijn originele gebruik van kleuren en vormen, en om z’n voorliefde voor bijzondere grassen.

 

GROENE VINGERS IN DE PRIJZEN

Met dat invloedrijke pakket had Piet al heel wat buitenlandse awards in de wacht gesleept, maar in Nederland kreeg de bescheiden landschapskoning niet de erkenning die hij verdient. Shame on us. Maar! Vandaag kreeg Piet Oudolf dan eindelijk een dikke pluim uit eigen land in de vorm van de Prins Bernard Cultuurfonds Prijs 2013. Gefeliciteerd!

Advertisement - Continue Reading Below

 

Zelf een keer werk van Oudolf zien? De privétuin van Piet en Anja Oudolf, in Hummelo, is deze zomer open. Voor openingstijden zie www.oudolf.com. Check ook zijn boek Landscapes in Landscapes.