Carl Hansen & Søn X Shell Chair

De Deense meubelfabrikant Carl Hansen & Søn maakt een jubileumversie van de befaamde Shell Chair. 

Taart en slingers; de iconische stoel Shell Chair van wijlen Hans J. Wegners hand – één van de voormalige designers die zijn ontwerpen liet produceren door Carl Hansen & Søn – viert zijn vijftigste verjaardag. Ter ere van deze noemenswaardige aangelegenheid lanceert Carl Hansen & Søn een exclusieve jubileumeditie van de stoel in een gelimiteerde uitvoering. 
     

TEAKHOUT
In het eerbetoon komt het originele ontwerp van Wegner duidelijk naar voren. De jubileumstoel heeft een zitvlak en rugleuning van met olie behandeld teakhout, net als de eerste modellen vijftig jaar geleden. Het frame is van olie behandeld eikenhout, de bekleding is van rood zeldzaam Nigeriaans geitenleer.
     
Over het ontwerp van Wegner zegt Knud Erik Hansen, de algemeen directeur van Carl Hansen & Søn in een officieel persbericht: ‘Voor ons was het belangrijk dat de originele editie van de stoel, die ook van teakhout was gemaakt, duidelijk in het ontwerp terug zou komen. De bijzondere combinatie van teakhout, Nigeriaans geitenleer en een gelimiteerde productie, maken van deze jubileumeditie een echt collectors item.’

Advertisement - Continue Reading Below

    
GELIMITEERD
Van de stoel worden wereldwijd slechts honderdvijftig genummerde modellen geproduceerd. Vanaf 20 september is-ie verkrijgbaar in geselecteerde winkels over de hele wereld à € 3.538.