Romance aan de Maas! Hotspots in Maastricht

De beste adressen in Maastricht voor design, kunst, architectuur en eten – en makkelijk te doen in een weekend.

WINKELS
La Neuvieme Paris
Tania Tebes woonde jaren in het 9de arrondissement van Parijs – bekend van Opera en Galeries Lafayette – en werd daar verliefd op de magie van de Parijse mode. Een vleugje daarvan vind je nu in haar winkel, waar ze avantgardistische en toch draagbare merken als Acne Studios, Avelon en Style Butler verkoopt.
> La Neuvieme Paris, rechtstraat 75, laneuviemeparis.nl

Conflict
Inspireerde winkel vol ‘klein’ Dutch design, aangevuld met een paar buitenlandse labels. Hella, Job, Dick, Maarten: ze zijn allemaal vertegenwoordigd. Hier slaag je zeker voor een exclusief cadeau.
> Conflict, Minckelersstraat 14, conflict.to

Advertisement - Continue Reading Below

KUNST & CULTUUR
Marres
Een plek waar je de hele middag kan blijven hangen. En dat kan, want er is een tentoonstellingsruimte, met altijd interessante kunstexposities, een bookshop, een ‘kitchen’ en een weelderige beeldentuin, waar je de tijd even kunt vergeten.
> Marres, Capucijnenstraat 98, marres.org

HOTEL
Kruisherenhotel
Spectaculair designhotel in een voormalig vijftiende-eeuws klooster. Igno Mauer ontwierp de blikvangers: de futuristische koperen entrée en de lichtobjecten die onder de historische gewelven zweven, vlak boven het verhoogde restaurant. Saillant weetje: de wijnbar bevindt zich precies op de plek waar vroeger het altaar zat.
> Kruisherenhotel, Kruisherengang 9, chateauhotels.nl

Meest gelezen

ETEN & DRINKEN
Witloof
Onlangs werd restaurant Witloof – open sinds 2006 – gerestyled door ontwerper Maurice Mentjes. België is de inspiratiebron gebleven, ook op de menukaart.
> Witloof, Sint Berardusstraat/Helstraat 12, witloof.nl

Bakkerij Hermans
En omdat je niet naar huis kunt, zonder rijstevlaai, tippen wij je de beste plek om die aan te schaffen: Bakkerij Hermans.
> Bakkerij Hermans, Zakstraat 9, bakkerijhermans.nl

Als je er toch bent… >