5 designlessen uit een Parijs' appartement van 30m2

Met een groots effect.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
Dit waren alle Pantone Colors of the Year tot 2017
keuken, schoonmaken, smetteloze keuken, huis, interieur
5 plekken in de keuken die je móet schoonmaken
13 geheimen van een schoonmaakster om af te kijken

Wonen in de stad gaat vaak gepaard met een nadeel: gebrek aan ruimte. Maar met een beetje slim design ontsnap je daar zo aan.

Neem een voorbeeld aan dit appartement in het hart van het zesde arondissement in Parijs. Met de weinige ruimte en torenhoge prijzen zijn er vele studio's als deze te vinden in de stad van de liefde. Advertiser Alain Meyer besloot zo'n klein huisje te kopen en volledig op te laten knappen, met als resultaat dit slim ingerichte appartement. Kijk en leer van interieurarchitect en minihuizenexpert Marianne Evennou.

Advertisement - Continue Reading Below

1. HOUD JE IN

Op een kleine dertig vierkante meter is het verleidelijk om alle hoeken vol te stoppen om zoveel mogelijk uit je appartement te halen. Maar juist door dat níet te doen geeft Marianne meubels de kans om te ademen – en creëert daarmee ruimte.

2. GA VOOR MULTIFUNCTIONEEL

More From Interieur Inspiratie
20 articles
Dit waren alle Pantone Colors of the Year tot 2017
keuken, schoonmaken, smetteloze keuken, huis, interieur
5 plekken in de keuken die je móet schoonmaken
13 geheimen van een schoonmaakster om af te kijken
'Je moet altijd de mogelijkheid hebben om de hoeveelheid licht je je slaapkamer te reguleren,' zegt Brophy. Ze raadt aan om lichten op een dimmer te installeren, zodat je precies genoeg licht binnenkrijgt als je wilt. 'Licht heeft een enorm effect op onze gemoedstoestand en energie. Ik raad mensen altijd aan een paar verschillende lampen te kopen en deze te testen,' zegt ze. 'Zo vind je uit welk licht werkt voor jou.'
9 manieren om stressloos te kunnen slapen
Pantone 2017, Color of the Year, Greenery, groen, interieur, interieurinspiratie
Een ode aan Pantone's Color of the Year: Greenery

Een bank én een bed in een studio proppen wordt meestal een beetje te veel van het goede. Een bedbank is het antwoord. Net als een bar tussen de woon- en eetkamer, die de oplossing biedt voor een te grote eettafel.

3. WEES NIET BANG VOOR EEN BEETJE KLEUR

Het is algemeen bekend dat wit ruimte creëert, maar wist je dat juist kleur diepte toevoegt? Als muren, zoals in deze studio, geen optie zijn, is kleur een krachtige manier om ruimtes van elkaar te scheiden.

4. PAK UIT DOOR IN TE BOUWEN

Wie goed kijkt naar dit appartement, ziet dat er maar weinig meubels staan. Marianne heeft ervoor gekozen om veel van de meubels in te bouwen. Optisch gezien lijken inbouwkasten tot de muren te horen en 'zie' je die dus niet als kasten.

5. LAAT LICHT DOOR

Een creatieve oplossing om licht door te laten is het raam in de badkamermuur. Maar niet iedereen heeft de luxe om zomaar een raam middenin huis te planten. Door simpelweg meubels te kiezen die het licht niet blokkeren, laat je de ruimte ook groter lijken.