5 designlessen uit een Parijs' appartement van 30m2

Met een groots effect.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
cocooning, relaxt, winter, thuis, huis, interieur, inrichting
Inspiratie voor het meest relaxte plekje in huis
10 surprise-ideeën die te leuk zijn voor in huis
9 fouten die we maken bij het kiezen van verfkleur

Wonen in de stad gaat vaak gepaard met een nadeel: gebrek aan ruimte. Maar met een beetje slim design ontsnap je daar zo aan.

Neem een voorbeeld aan dit appartement in het hart van het zesde arondissement in Parijs. Met de weinige ruimte en torenhoge prijzen zijn er vele studio's als deze te vinden in de stad van de liefde. Advertiser Alain Meyer besloot zo'n klein huisje te kopen en volledig op te laten knappen, met als resultaat dit slim ingerichte appartement. Kijk en leer van interieurarchitect en minihuizenexpert Marianne Evennou.

Advertisement - Continue Reading Below

 

1. HOUD JE IN
Op een kleine dertig vierkante meter is het verleidelijk om alle hoeken vol te stoppen om zoveel mogelijk uit je appartement te halen. Maar juist door dat níet te doen geeft Marianne meubels de kans om te ademen – en creëert daarmee ruimte.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
cocooning, relaxt, winter, thuis, huis, interieur, inrichting
Inspiratie voor het meest relaxte plekje in huis
10 surprise-ideeën die te leuk zijn voor in huis
9 fouten die we maken bij het kiezen van verfkleur
souvenirs, eclectische interieurstijl, interieur, inrichting
Doen: een eclectische interieurstijl met souvenirs
15 winterse blokhutten om bij weg te dromen

2. GA VOOR MULTIFUNCTIONEEL
Een bank én een bed in een studio proppen wordt meestal een beetje te veel van het goede. Een bedbank is het antwoord. Net als een bar tussen de woon- en eetkamer, die de oplossing biedt voor een te grote eettafel.

 

3. WEES NIET BANG VOOR EEN BEETJE KLEUR
Het is algemeen bekend dat wit ruimte creëert, maar wist je dat juist kleur diepte toevoegt? Als muren, zoals in deze studio, geen optie zijn, is kleur een krachtige manier om ruimtes van elkaar te scheiden.

 

4. PAK UIT DOOR IN TE BOUWEN
Wie goed kijkt naar dit appartement, ziet dat er maar weinig meubels staan. Marianne heeft ervoor gekozen om veel van de meubels in te bouwen. Optisch gezien lijken inbouwkasten tot de muren te horen en 'zie' je die dus niet als kasten.

 

5. LAAT LICHT DOOR
Een creatieve oplossing om licht door te laten is het raam in de badkamermuur. Maar niet iedereen heeft de luxe om zomaar een raam middenin huis te planten. Door simpelweg meubels te kiezen die het licht niet blokkeren, laat je de ruimte ook groter lijken.

 

Met deze 9 budgettips laat je je huis luxe uitstralen >
5 out of the box stylingtips voor je koffietafel >