6 tips voor het inrichten van een lange of smalle ruimte

Trucs voor die eindeloze gang of een pijpenla.

Om je huis eigen te maken kun je ongeveer alles omgooien, maar met de bestaande muren zul je het meestal toch moeten blijven doen. Maar, ook voor die buitenproportioneel lange gang of absurd smalle woonkamer bestaan de nodige trucjes.

1. Balans

Ten eerste draait alles om balans. Om van je kamer geen slalomparcours te maken ben je al gauw geneigd alle grote meubels aan één kant van de smalle ruimte te plaatsen. Dat trekt alleen heel de balans in de kamer scheef. Probeer daarom het evenwicht terug te krijgen door bijvoorbeeld te werken met opvallende kunst aan de overstaande muur.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Lang en smal meubilair

Het is niet altijd nodig je meubilair aan te passen op de vorm van de ruimte, maar in het geval van een smal oppervlakte is het wel zo handig. Lange banken, smalle tafels en andere voorwerpen die langer zijn dan ze diep zijn, doen het ook visueel goed.

3. Blokkeer de doorgang niet

Het is moeilijk de weinige ruimte die je hebt te sparen. Toch wil je ook geen doolhof van meubels neerzetten. Overweeg daarom eens die grote salontafel achterwege te laten en hem te vervangen door bijvoorbeeld meerdere kleine bijzettafeltjes die niet in de weg staan.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
7 slimme trucs waardoor je huis altijd schoon lijkt
Met deze trucs lijkt je huis altijd schoon
Minimalistische interieurs waar je zen van wordt
Deze 9 planten overleven in de badkamer
de meest gefotografeerde deur van Zuid-Italië
De meeste gefotografeerde deur van Zuid-Italië
Voetjes van de vloer! 10x de mooiste vloeren

4. Kleur aan het eind van de tunnel

Word je al zenuwachtig bij de gedachte dat je de meterslange gang van je nieuwe huis dagelijks door moet? Leg de focus op het eind van de gang door er bijvoorbeeld een kleurrijk kunstwerk op te hangen. Warme, donkere kleuren en patronen zorgen ervoor dat de achterste muur dichterbij lijkt.

5. Verlichting

Een lichtbron in een lange ruimte is nooit genoeg. Juist omdat het licht sneller wegvalt door de smalle vorm van een ruimte, is het slim om verschillende lampen neer te zetten en juist in de onverwachte hoeken. Zo wordt het in één klap gezelliger.

6. De hoogte in

Meubels zonder poten laten de vloer open en wekken zo de illusie van ruimte. Denk dus aan meubels die aan de muur bevestigd kunnen worden en ga de hoogte in met bijvoorbeeld planken.

Houd het rustig met een witte vloer >