5 mythes over klein wonen

Die je meteen mag vergeten. Klein is wel degelijk fijn.

Mythe 1: BIGGER IS BETTER
Not. Ja, het is leuk om al je vrienden aan tafel te kunnen plaatsen en je nachten door te brengen in een slaapkamer met formaat balzaal, maar er kleven ook nadelen aan. Wat dacht je van: meer schoon te maken, meer meubilair te kopen… Bovendien is zo’n koelkast praktisch naast je bed is ídeaal als je een kater hebt.  

Mythe 2: JE KUNT EEN KLEINE RUIMTE NIET DELEN
Echt wel! Als je die studentenkamer van 7 m2 waar je begon zelfs samen nog hebt overleefd, is zo’n halve verdieping alleen maar luxe.  

Advertisement - Continue Reading Below

Mythe 3: AL JE MEUBILAIR MOET KLEIN ZIJN
Oké, het moet allemaal wel passen. Misschien moet je voor een hoekbank consessies doen – lees: voortaan niet eten aan een eettafel, maar eten op die hoekbank – maar grote meubels kunnen ook fantastisch uitpakken. Wie droomt er niet van een bed dat je hele slaapkamer vult? Dan vergeten we gewoon dat de kamer 2x2 meter is. 

Mythe 4: JE KUNT GEEN FEESTJES GEVEN IN EEN KLEIN HUIS
Is het niet veel gezelliger om met z’n allen één gesprek te voeren omdat de muren niet meer toelaten, dan dat iedereen zich verspreidt?  

More From Interieur Inspiratie
20 articles
13 geheimen van een schoonmaakster om af te kijken
'Je moet altijd de mogelijkheid hebben om de hoeveelheid licht je je slaapkamer te reguleren,' zegt Brophy. Ze raadt aan om lichten op een dimmer te installeren, zodat je precies genoeg licht binnenkrijgt als je wilt. 'Licht heeft een enorm effect op onze gemoedstoestand en energie. Ik raad mensen altijd aan een paar verschillende lampen te kopen en deze te testen,' zegt ze. 'Zo vind je uit welk licht werkt voor jou.'
9 manieren om stressloos te kunnen slapen
Pantone 2017, Color of the Year, Greenery, groen, interieur, interieurinspiratie
Een ode aan Pantone's Color of the Year: greenery
Een blauwe interieurboost op Blue Monday
Hoe dít Deense woord interieurland gaat overnemen

Mythe 5: JE MOET MINIMALISTISCH LEVEN ALS JE KLEIN WOONT
Dat je makkelijker leeft als je minder spullen hebt, geldt zo ongeveer voor ieder huis. Maar dat betekent niet dat je dat hoeft na te streven als je geen minimalist bent. In een klein huis moet je gewoon wat creatiever zijn als verzamelaar. En iets vaker opruimen. 

 

Gebrek aan ruimte? Stop gewoon 4 ruimtes in 1 kamer, zoals in dit appartement >
Wit maakt groter: 5 minimalistische witte vloeren >