7 tips om je kleine keuken zo groot mogelijk te laten lijken

Ben jij een keukenprinses, maar met een keuken niet veel groter dan een kledingkast? Geen zorgen. Door slim in te richten wordt jouw keuken een paleis.

1. HOUD HET NETJES
Stop je rommel weg in keukenkastjes en houd jezelf voor: het aanrecht is pas schoon als je met een veeg over het keukenblad maximaal twee dingen op moet tillen.

2. GA VOOR WIT OF MONOCHROOM
Iedereen is er tegenwoordig wel van op de hoogte dat lichte kleuren een kamer groter doen lijken. Ook met materialen kun je spelen: glanzende oppervlakken weerkaatsen licht en vergroten daarmee een ruimte ook.

Advertisement - Continue Reading Below

3. HANG EEN KLAPTAFEL OP
Één poot neemt minder ruimte in dan twee – want: vloerruimte - en til je ‘m op, dan heb je er helemaal geen meer.

4. EEN KEUKENEILAND ALS ROOMDIVIDER
Een keukeneiland of bar tussen de woonkamer en keuken (in plaats van een dichte muur) deelt de ruimtes op, zonder de ruimte kleiner te maken.

5. EEN SMALLE KOELKAST
Leuk, zo’n amerikaanse koelkast met water, ijsblokjes en ruimte voor de halve supermarkt, maar met een kleine keuken zal je daarop moeten inleveren. Je kunt nog steeds een grote koelkast hebben, maar ga dan de hoogte in.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
badkamers, inspiratie, Pinterest, favoriete badkamers, interieur, interieurinspiratie
Op deze Pinterest-badkamers zijn we jaloers
Dit waren alle Pantone Colors of the Year tot 2017
keuken, schoonmaken, smetteloze keuken, huis, interieur
5 plekken in de keuken die je móet schoonmaken
13 geheimen van een schoonmaakster om af te kijken
'Je moet altijd de mogelijkheid hebben om de hoeveelheid licht je je slaapkamer te reguleren,' zegt Brophy. Ze raadt aan om lichten op een dimmer te installeren, zodat je precies genoeg licht binnenkrijgt als je wilt. 'Licht heeft een enorm effect op onze gemoedstoestand en energie. Ik raad mensen altijd aan een paar verschillende lampen te kopen en deze te testen,' zegt ze. 'Zo vind je uit welk licht werkt voor jou.'
9 manieren om stressloos te kunnen slapen

6. GEBRUIK DE MUREN
En niet alleen met kastjes en planken. Hang bijvoorbeeld een stoer ijzeren rek op aan het plafond of de muur waarover je je keukengerei kan verspreiden, zónder er kostbare ruimte aan kwijt te zijn. Geen ruimte voor een rek? Zelfs aan een rijtje met spijkers kan je keukenspul nog leuk uitkomen aan de muur.

7. OVER DE TOP
Wie zegt er dat het opbergen moet stoppen bij de keukenkastjes? Kijk eens omhoog en aanschouw je mogelijkheden bóven de kastjes. Past daar niet nog een halve pannenset, en wellicht nog een plank bij? 

 

Glamour in je keuken? Ga voor goud! >
5 mythes over klein wonen >