7 tips om je kleine keuken zo groot mogelijk te laten lijken

Ben jij een keukenprinses, maar met een keuken niet veel groter dan een kledingkast? Geen zorgen. Door slim in te richten wordt jouw keuken een paleis.

1. Houd het netjes

Stop je rommel weg in keukenkastjes en houd jezelf voor: het aanrecht is pas schoon als je met een veeg over het keukenblad maximaal twee dingen op moet tillen.

2. Ga voor wit of monochroom

Iedereen is er tegenwoordig wel van op de hoogte dat lichte kleuren een kamer groter doen lijken. Ook met materialen kun je spelen: glanzende oppervlakken weerkaatsen licht en vergroten daarmee een ruimte ook.

Advertisement - Continue Reading Below

3. Hang een klaptafel op

Een poot neemt minder ruimte in dan twee – want: vloerruimte – en til je 'm op, dan heb je er helemaal geen meer.

4. Een keukeneiland als roomdivider

Een keukeneiland of bar tussen de woonkamer en keuken (in plaats van een dichte muur) deelt de ruimtes op, zonder de ruimte kleiner te maken.

5. Een smalle koelkast

Leuk, zo'n Amerikaanse koelkast met water, ijsblokjes en ruimte voor de halve supermarkt, maar met een kleine keuken zal je daarop moeten inleveren. Je kunt nog steeds een grote koelkast hebben, maar ga dan de hoogte in.

More From Interieur Nieuws
20 articles
9 dingen in huis die je onbewust lui maken
En ze blijkt niet de enige bekendheid die dat doet.
Wat? Mariah laat haar kerstboom staan tot juni
Dit zijn de 6 interieurtrends volgens Pinterest
Hollands glorie.
IKEA strikt deze Nederlandse topdesigner
Dit is 'm: het beste IKEA-product aller tijden

6. Gebruik de muren

En niet alleen met kastjes en planken. Hang bijvoorbeeld een stoer ijzeren rek op aan het plafond of de muur waarover je je keukengerei kan verspreiden, zónder er kostbare ruimte aan kwijt te zijn. Geen ruimte voor een rek? Zelfs aan een rijtje met spijkers kan je keukenspul nog leuk uitkomen aan de muur.

7. Over de top

Wie zegt er dat het opbergen moet stoppen bij de keukenkastjes? Kijk eens omhoog en aanschouw je mogelijkheden bóven de kastjes. Past daar niet nog een halve pannenset, en wellicht nog een plank bij?

5 mythes over klein wonen >