8 ingrijpende opfrissers in huis die in een handomdraai gedaan zijn

Kriebelen je handen, maar valt er niet genoeg te doen in huis? Haal je vinger dan maar eens over dat hoge kastje en aanschouw het stof dat eraf komt. Er is áltijd wat te doen in huis.

1. Afstoffen

De bovenkant van je kastje dus, maar ook over je lampenkappen, raamkozijnen en andere plekken waar je niet zo snel aan denkt mag wel eens een doek gehaald worden. En wat dacht je van onder de bank?

2. Ontleed je bank

Op het oog is 'ie hartstikke schoon. Maar gaat je schoonmaakwoede verder dan de bovenkant van het kussen en de armleuning? Haal alle kussens eens van je bank en pak álle hoekjes mee met de stofzuiger.

Advertisement - Continue Reading Below

3. Verplaats je accessoires

Je geeft je kamer al een hele opfrisbeurt door de kunst aan de muur eens een ander plekje te geven. Wissel de lijsten om, of laat er een tegen de muur leunen. Zo kun je in de weer met al je accessoires.

4. Verhuis je lampen

Voor lampen geldt hetzelfde als voor het vorige punt: verplaatsen geeft een boost. Verlichting verplaatsen kan zelfs de hele sfeer in de kamer veranderen (en verbeteren!).

More From Interieur Inspiratie
20 articles
de meest gefotografeerde deur van Zuid-Italië
De meeste gefotografeerde deur van Zuid-Italië
Voetjes van de vloer! 10x de mooiste vloeren
Deze 15 interieuritems kunnen niet meer op je 30e
3x winterbloeiers voor je plantencollectie
6 interieurs in de kleur van de liefde

5. Hang eens een plant op

Verspreid je groen de hoogte in en breng een beetje beweging in je interieur. Het zal je verbazen wat een hangende plant voor je kamer kan doen. Inspiratie nodig? Check deze hangende bloempotten.

6. Stop je bedrading weg

Al is je kamer nog zo brandschoon, die rommelige draden blijven een doorn in het oog. Probeer ze eens weg te stoppen onder een meubel of pin ze netjes vast tegen een plint.

7. Steek je handen uit de mouwen

En dan op klusgebied. Die spijker die je al een halfjaar mist, maar die je nooit eens in de muur slaat: nu is de tijd. En zet dan meteen dat scheve pootje van je salontafel recht.

8. In de verf

Als je dan toch in een doe-het-zelf-bui bent, kun je dat ouderwetse meubel ook nog wel onder handen nemen. Bijvoorbeeld met een lik verf.

10 dingen die je met een lange, lege muur kunt doen >

Of breng de tropen in huis met een bananenplant >