Droomwoning aan de Catalaanse kust

Deze villa is vernoemd naar de zonnebloem, en niet voor niks. Wát een uitzicht.
 

Meest gelezen

Dit moderne weekendhuis aan de kust van Girona heet Sunflower House. Niet omdat het zo veel op de bloem lijkt, maar omdat het is ontworpen naar dezelfde eigenschappen als de zonnebloem. De grote glazen gevels zijn allemaal gericht op de zon, om warmte en licht te vangen en de relatie met de natuur te benadrukken.

Advertisement - Continue Reading Below

Architecten Cadaval & Solà-Morales realiseerden het ontwerp van Sunflower House. Het gebouw bestaat uit een aantal blokvormige onderdelen, die aan één zijde allemaal zicht op zee hebben. Aan de andere kant van de villa is een kleine, beschutte binnenplaats waar geen zuchtje wind langskomt. De verschillende aanzichten staan allemaal in verbinding met het landschap.

More From Interieur Architectuur
20 articles
Binnenkijker rock & roll hotel Eindhoven Dutch Design Week
In dít rock-'n-rol-hotel wil je slapen tijdens DDW
Binnenkijker designhotel Panama
Tropische sferen in dit kleurrijke hotel in Panama
Google hoofdkantoor, Amsterdam
Hollands glorie in het Google hoofdkantoor
binnenkijker Hotel The Dutch Maastricht
Zien: het Madonna-waardige interieur van The Dutch
De façade van dit pand in New York is net 'n skele

Ook binnenin het huis wordt de minimalistische stijl doorgevoerd, maar door de natuurlijke lichtinval blijft de villa een huiselijke sfeer houden. Het hele interieur is gebouwd rondom de open woonkamer op de eerste verdieping, die een neutraal kleurenpalet heeft, met witte muren en een grijze vloer.

De moderne inrichting wordt opgewarmd door vintage stukken, zoals de iconische Butterfly Chair van Jorge Ferrari Hardoy, Antonio Bonet en Juan Kurchan. Het lievelingsplekje in huis van de eigenaren zijn de twee Acapulcostoelen, die gericht zijn op het raam dat uitkijkt over zee. Perfect om te ontspannen met een boek, te luisteren naar muziek of gewoonweg te genieten van het prachtige uitzicht. We zien onszelf al zitten.
 

Bekijk ook deze moderne verrassing tussen het tropische groen >
Of laat je inspireren door dit Japanse huis zonder muren >