6 manieren om een chique entreehal te faken

Want een gang of halletje is belangrijker dan je denkt.
 

Noem eens de meest nutteloze kamer van een huis. Juist ja, de gang. Toch kan het hebben van géén gang nog best wel eens een obstakel zijn. Waar laat je bijvoorbeeld je sleutels, je jas en andere dingen die je bij de hand moet houden? Bovendien is een eerste indruk mét hal toch net wat veiliger dan wanneer je onverwachtse gasten direct je woonkamer in kijken - die toevallig net helemaal op z’n kop staat.

Advertisement - Continue Reading Below

1. VERF
Verf is het ideale middel om mensen optisch voor de gek te houden, zo ook in jouw imitatie-gang. Split de zogenaamde gang van de kamer door de muren van de twee gedeelten andere kleuren te geven. Je kunt zelfs zo ver gaan, dat je een stukje van de vloer meepakt.

2. PLANKEN
Het ophangen van planken naast de deur bieden de oplossing voor je dagelijkse spullen als sleutels, schoenen en andere typische hal-dingen zoals post. Bovendien zijn de planken visueel al een soort afscheiding van de kamer.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
9 dingen in de badkamer die je NU moet vervangen
books
10 dingen in je slaapkamer die je nu kunt wegdoen
Productiever en creatiever worden begint bij het inrichten van je werkruimte.
Productiever en creatiever worden?
10 dingen in huis die je ongelukkig maken
Voor het donkere hoekje in jouw appartement.
Handig! Deze room divider en lichtbron ineen

3. HAKEN
Weer zo’n visueel trucje dat weinig ruimte inneemt. En het staat een stuk georganiseerder dan je jas over de bank of een lukraak geplaatste kapstok.

4. HOEKJE
Geen zin om te boren? Probeer een hoekje rondom je deur te maken, zonder het gedeelte echt af te scheiden. Dit doe je door dingen neer te zetten die je associeren met een gang, zoals bijvoorbeeld een bankje naast de deur en een speciale plek voor je sleutels.

5. KAST
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen wél een fysieke afscheiding neer te zetten. Denk er daarbij wel aan dat je de kamer niet kleiner maakt. Een open kast laat de ruimte waarin je binnenkomt één ruimte doordat hij licht doorlaat, maar scheidt je zogenaamde gang wel af van de kamer.

6. PLANTEN
Één of meerdere planten naast de deur ontnemen net het zicht op de deur en laten ook nog genoeg licht door. En, wij zijn dól op planten.

 

Met deze tips haal je het allermeeste uit jouw minikeuken >
5 mythes over klein wonen die je meteen moet vergeten >