Je favoriete designklassiekers zijn er nu ook in het goud

Dankzij verbeteringen in metal-coating technologie.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
We trakteren op 5x de Canal House Special!
11x de grootste frustraties van woningzoekers
Wat?! Dit Schotse eiland is te koop voor €280.000

Vind je ook niet dat sommige van je designklassiekers nóg mooier zouden zijn als ze geen coating van chrome, maar een gouden laagje hadden gehad? Dan ben je niet de enige. Door verbeteringen in metal-coating technologie is het nu mogelijk om de klassiekers in dat laagje te gieten. Het proces is minder duur geworden en de kwaliteit is consistenter, en daar wordt dan ook goed gebruik van gemaakt. Niet alleen de gehele Platner collectie, maar ook de Bertoua diamond chair en de Arne Jacobsen Series 7 chair zijn er nu in glimmend goud.

Advertisement - Continue Reading Below

Voor de designs van Warren Platner is dat het beste nieuws: de designer ontwierp de Platner collection met de intentie dat alles in warm goud metaal gegoten zou worden, maar zijn italiaanse metaalshop kon die productie op grote schaal niet aan. Na vijftig jaar wordt zijn droom dan eindelijk wel werkelijkheid door Knoll: de voorheen in nikkel geproduceerde lijn is er nu ook in 18-karaats goud. 

More From Interieur Nieuws
20 articles
We trakteren op 5x de Canal House Special!
11x de grootste frustraties van woningzoekers
Wat?! Dit Schotse eiland is te koop voor €280.000
Interieurblunders die we allemaal hebben gemaakt
Deze kleur beddengoed kun je beter niet hebben

 

Toen Berotia's diamond chair in 1965 in chrome uitgebracht werd, was dat wél de bedoeling. De iconische stoel is dit jaar door Knoll in een 18-karaats gouden jasje gestoken vanwege de honderdste verjaardag van de designer.

 

 

Ook de Series 7 stoel van Arne Jacobsen heeft een gouden laag gekregen voor een verjaardag: de stoel zelf bestaat zestig jaar. De zachtroze versie van de stoel is voorzien van 24-karaats gouden poten en is alleen in 2015 verkrijgbaar. Ben je niet helemaal weg van het roze design, dan is er ook een mannelijkere tegenhanger van de stoel op de markt gebracht door Fritz Hansen: een blauw exemplaar met zwarte poten. 

 

Wauw! Bekijk ook dit appartement vol goud en velours >
Of ga zelf voor glamorous goud in de keuken >