Dutch design met Oosters tintje

Unieke handgemaakte producten van YOUYOU, met invloeden van over de hele wereld.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Interieurblunders die we allemaal hebben gemaakt
Deze kleur beddengoed kun je beter niet hebben
6 x ELLE Decoration + een Jokjor lamp cadeau

Oké, behalve oprichtster Flo en Amsterdam als thuisbasis, is er weinig Nederlands aan YOUYOU. Het interieur en lifestylemerk is geboren in Azië, heeft qua stijl minimalistische Japanse invloeden en is de wereldzeeën overgestoken om zich verder te ontwikkelen in Midden-Amerika. En dat is te zien in de collectie.

Advertisement - Continue Reading Below

Als resultaat van een project met lokale ambachtslieden in Zuidoost-Azië ontstond YOUYOU, een mooie combinatie van modern design en generaties van ambacht. Natuurlijke materialen en traditioneel vakmanschap met een clean en tijdloos design vormen de basis van het merk. YOUYOU zet de traditie voort en werkt nog steeds samen met lokale ambachtslieden en vrouwen aan unieke handgemaakte producten. Daarmee wil het merk een stabiele inkomstenstroom garanderen voor hen.
 
Ondertussen is de collectie gegroeid van handgeweven dekens naar manden, vloerkleden, keramiek, bestek en zelfs sieraden. De toekomst ligt in Midden-Amerika, waar momenteel een samenwerking met katoenwevers opgezet wordt. Gelukkig voor ons liggen de roots van YOUYOU wel dichtbij en is de collectie verkrijgbaar in vijftien winkels door Nederland én online via hun webshop.

 

Shoptip: pop-up store Zolder47
5 dingen waar je op moet letten bij online shoppen >