We maken je vaak lekker met de mooiste binnenkijkers in de meest tropische oorden. Maar wat zit er eigenlijk achter de voordeur van jouw eigen buurman? Wij gingen ongevraagd de huizen van onze landgenoten in via Funda en selecteerden de mooiste, meest bijzondere en opvallendste huizen voor je met allemaal het zelfde prijskaartje van vijf ton.

ROTTERDAM - HOFLAAN 132B
In het Rotterdamse Kralingen vind je in een monumentaal pand uit 1900 deze loft van twee verdiepingen. Het voormalige kantoor moet nog iets verbouwd worden, maar dan heb je wel een slaapkamer met plafond waar je u tegen zegt.

Property, Neighbourhood, Architecture, Facade, Real estate, Residential area, Building, House, Home, Door,
Wood, Interior design, Room, Floor, Furniture, Ceiling, Hardwood, Interior design, Wood flooring, Daylighting,

DEN BOSCH - SINT JANSSINGEL 202
Nog een van de monumentenlijst. In dit oude klooster in het oude hart van Den Bosch krijg je het hele historische pakket: enorme glas-in-loodramen, smeedijzeren details en zelfs zusters als buren.

Stairs, Architecture, Property, Interior design, Floor, Baluster, Handrail, Real estate, Hardwood, Flooring,
Room, Interior design, Living room, Furniture, Floor, Couch, Pink, Wall, Home, Interior design,

GRONINGEN - ORANJESTRAAT 9
Deze stadswoning in het hoge Noorden van ons land verrast ons pas achter de gevel. Moderne luxe wordt gecombineerd met authentieke details, maar de glansrol is toch echt weggelegd voor de trappen.

Flowerpot, Plant, Stairs, Property, Real estate, Door, House, Building, Home, Facade,
Wood, Floor, Room, Flooring, Lighting, Interior design, Hardwood, Window, Property, Wood flooring,

UTRECHT - SPRINGWEG 47A
Deze vrijstaande woning in hartje Utrecht ligt praktisch ín de tuin van hotel Karel V, vanaf de dubbele bovenwoning van het oude slagershuis kijk je recht in het groen. En niet alleen de omgeving is leuk; wij waren om bij het zien van de slaapkamers met vide, die doorlopen tot het dak.

Plant, Shrub, Garden, Hedge, Shade, Lawn, Plantation, Walkway, Landscaping, Park,
Wood, Room, Bed, Property, Interior design, Floor, Architecture, Hardwood, Flooring, Wall,

AMSTERDAM - ACHILLESSTRAAT 89
Flinke prijs voor iets wat alleen muren heeft en waar zelfs nog verplicht muren bíjgebouwd moeten worden, maar bij dit monumentale pand zit het 'm in de details. Een bijzonder charmant huis in Amsterdam Zuid dat er uitspringt tussen de hoogbouw en vanwege het paradepaardje: het olympische beeld “Ruiter te paard” in je voortuin dat je beheert samen met je drie buren. En, hoe leuk is het eigenlijk om je hele huis zelf in te delen?!

Window, Land vehicle, Automotive parking light, Town, Car, Neighbourhood, Building, Residential area, Mixed-use, Family car,
Floor, Flooring, Room, Property, Interior design, Architecture, Ceiling, Wall, Real estate, Fixture,

Zo ziet een huis van 100 miljoen eruit >
Je kunt nu ook wonen in het huis van The O.C. >