Een dorp van lofts in een oude brandstoffabriek

Scandinavisch chic.

Meer van Interieur Architectuur
20 articles
Dit huis in Gaudí-stijl wil je zien
Dit huis is maar twee meter breed
Wat? Hier staat een kopie van de Eiffeltoren

Een loft is niet alleen mooi, maar kan ook heel functioneel zijn: een open plan - een indeling zonder muren - is de ideale manier om een oud, industrieel gebouw om te toveren tot een hippe woning. In Litouwen namen ze de loft heel serieus, en bouwden ze er een hele voormalige brandstoffabriek vol mee. In de zogenaamde Loft Town in Vilnius ligt ook dit appartement, River Loft, van 85 vierkante meter door InArch architecten.

Advertisement - Continue Reading Below
More From Interieur Architectuur
20 articles
Dit huis in Gaudí-stijl wil je zien
Dit huis is maar twee meter breed
Wat? Hier staat een kopie van de Eiffeltoren
Wow! Dit wordt de gaafste concerthal ter wereld
Dit-charmante-huis-van-8-m2-!-was-ooit-een-washok
Van washok naar huis: bekijk deze 8m2 tellende won

 

Ieder deel van de loft staat in verbinding met elkaar, maar is wel slim afgescheiden door bijvoorbeeld een sculpturaal vormgegeven wand die licht doorlaat en een vide, die de slaapkamer verstopt achter glas. Door de ramen die van vloer tot plafond lopen wordt optimaal gebruik gemaakt van het hoge plafond. Het natuurlijke licht dat daardoor binnenkomt legt de nadruk op texturen zoals de getufte bank en het ruwe vloerkleed, en op het hout, dat op zijn beurt het betonnen interieur opwarmt.

 

In de slaapkamer op de vide is het het hoofdbord dat de show steelt. Het design van houten balken loopt naadloos door in het interieur. Ook beneden zijn deze balken terug te vinden, niet alleen in de lage wand naast de trap, maar ook als bank over een radiator en vensterbank. Het lage plafond van de keuken, dat door de bovenliggende slaapkamer komt, geeft dit deel van het huis een intieme sfeer en de asymmetrisch opgehangen keukenkastjes geven het geheel een artistieke twist. Meer zien van InArch? Check de website.

 

Neem ook een kijkje in deze droomwoning aan de Catalaanse kust >
Of gluur binnen in deze Nederlandse huizen (die allemaal te koop staan) >