Cos x Donald Judd: mode meets kunst

COS gaat een samenwerking aan met kunstenaar Donald Judd.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
COS werkt samen met deze Nederlandse ontwerper
Het Conservatorium Hotel lanceert eigen tulp
Win! Dit bijzetvarken van hét nieuwe designlabel

Al sinds het ontstaan van het merk laat COS zich inspireren door de wereld van kunst en design. Onder andere het minimalistische werk van Donald Judd vormde een grote inspiratiebron voor het Zweedse modelabel, waardoor het met trots haar nieuwe samenwerking met de kunstenaar aankondigt.
Judd was een van de hoofdvertegenwoordigers van het minimalisme, en overleed halverwege de jaren negentig. De expositie, die plaatsvindt in Donald Judds voormalige huis in New York, is een installatie van uit hout gesneden prints en metalen meubilair en wordt gecureerd door zoon Flavin Judd. COS zal de expo, die geheel in COS-stijl gratis te bezoeken is en een toegankelijk programma heeft, sponsoren. Om dezelfde sfeer als in een van hun winkels na te bootsen, worden gasten aangemoedigd om op het tentoongestelde meubilair te gaan zitten, de boeken te lezen en foto’s te nemen.
 

Advertisement - Continue Reading Below

Donald Judd: Prints, Bed 32 with Untitled, 1992-1993, set of ten woodcuts, 58.8 x 79 cm (23 x 30 ¾in), Schellmann 270, Ground Floor, 101 Spring Street, NY
Image © Judd Foundation
Photo credit: Sol Hashemi / Judd Foundation Archive
Licensed by VAGA

More From Interieur Nieuws
20 articles
COS werkt samen met deze Nederlandse ontwerper
Het Conservatorium Hotel lanceert eigen tulp
Win! Dit bijzetvarken van hét nieuwe designlabel
IKEA komt met een kleurrijke retrocollectie
Dit is de betekenis van bekende stadsnamen

Prints: Donald Judd is net geopend, dus heb je plannen om naar New York te gaan vóór 19 december? Vergeet dan na je bezoekje aan COS op Spring Street in de wijk SoHo niet ook een bezoek te brengen aan de expositie bij Judd Foundation een paar deuren verderop. Voor meer informatie kijk je op juddfoundation.org.

Scandinavia's finest: heb jij de interieurcollectie van Hay en COS al gezien? >
Nog meer Zweedse samenwerkingen: IKEA gaat de samenwerking aan met Piet Hein Eek >