Twee vreemden, één minuut, één fotograaf

Twee vreemden ontmoeten elkaar onder een gigantische designlamp in New York. En dit is wat er gebeurt...

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Interieurblunders die we allemaal hebben gemaakt
Deze kleur beddengoed kun je beter niet hebben
6 x ELLE Decoration + een Jokjor lamp cadeau

Ken je dat filmpje nog, waarin twee vreemden elkaar voor het eerst ontmoetten en elkaar een hartstochtelijke - en soms niet zo’n hartstochtelijke - zoen moesten geven? Bleek allemaal een grote commerciële stunt te zijn, maar hij was wel mooi. Dit project door Gianluca Vassalo is wél echt, minstens zo mooi en nog veel intiemer.

Voor de fotoserie Twice Light van de Italiaanse fotograaf ontmoeten twee totale vreemden elkaar onder de Twice as Twiggy lamp, een gigantische versie van de iconische Twiggy van Foscarini, op verschillende plaatsen in Manhattan. Daar worden ze gedwongen elkaar één minuut lang diep in de ogen aan te kijken. De intimiteit die ontstaat zonder ook maar enige vorm van lichamelijk contact, maakt de foto’s zo bijzonder. Voor héél even laten mensen hun muur zakken, om zich totaal bloot te geven, en vervolgens in een flits de muur weer op te trekken als het oogcontact verbroken wordt. Kunnen we hier van een beetje magie spreken?

Advertisement - Continue Reading Below

De expositie van Foscarini en Gianluca Vasallo maakt deel uit van de New York Design Week en is sinds 7 oktober te bezoeken bij Foscarini Spazio SoHo, maar wij gunnen je hier gewoon een kijkje. Voor meer info en meer beeld check je twicelight.foscarini.com.

 

 

Duister dagje? Laat je ook betoveren door het werk van Yayoi Kasuma >
Nederlands bekendste fotografen helpen jongeren in gevangenissen >