6 manieren om je badkamer om te toveren tot een oase van rust

Want ’s ochtends is-ie dat echt niet.

In de strijd om van je bed tot de deur te komen in de vroege ochtend vergeet je soms bijna dat je badkamer dé plek is om tot rust te kunnen komen. Maar ergens tussen die stapel natte handdoeken, slaaprimpels en rondslingerende beautyproducten is die oase er wel. Onze collega’s van ELLE Decor vroegen experts om de rust in je badkamer te helpen terug te vinden.

 

1. NEEM DE RUIMTE
Je hebt een plek voor je eigen spullen nodig, zodat jet niet voelt alsof je de producten van je vriend, vrouw of huisgenoot steelt. Ruim een lade uit voor jezelf, haal een plank leeg in een kastje of claim een andere vaste plek voor je spullen. En dat hoeft helemaal niet veel ruimte te zijn.

Advertisement - Continue Reading Below

2. FF DIMMEN
Investeer in een dimmer voor je verlichting, zo’n felle tl-buis in de morgen doet niemand goed.

3. LESS IS MORE
Je gaat naar de badkamer om schoon te worden, dus moet je badkamer zelf ook zo voelen. Haal natuurlijk licht binnen, laat het sluiten van de gordijnen lekker over aan je buren. Als je badkamer licht, ruimtelijk en opgeruimd is, zal je je er gelijk meer thuis voelen.

4. LUXE ACCENTEN
Verwen je zelf een beetje extra door sfeervolle kaarsen en een bos bloemen in de badkamer te zetten. Niks vrolijkt je meer op voor of na een lange dag.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
Pigna: prachtige boomhut in de Italiaanse Alpen
Dit is de perfecte slaapkamerkleur
7 tips om je woning te perfectioneren
Bijgelovig? Deze dingen in je huis brengen ongeluk
15 ochtendrituelen die het thuiskomen

5. VOETEN VAN DE VLOER
Koude voeten doen heel wat voor je humeur, en ook een drijfnatte badkamervloer kan de nodige irritaties opwekken. Leg daarom een dikk badmat neer naast de douche of het bad en hou je voeten van de vloer.

6. ENTERTAIN YOU
Voorkom dat je noodgedwongen en voor de zoveelste keer de achterkant van je shampoofles gaat lezen en leg een stapel tijdschriften of een goed boek neer op de badrand, of investeer in een waterdichte radio voor onder de douche.

 

11 badkamertrends die de moeite waard zijn om te properen >
3 designtips van Philippe Starck voor de perfecte badkamer >