Nederlanders groeien uit hun stoel

Maar liefst 10 centimer te klein! En daar springt Eames met hun Plastic Chairs slim op in.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Deze kleur beddengoed kun je beter niet hebben
6 x ELLE Decoration + een Jokjor lamp cadeau
Huis verkopen? Vermijd deze kleuren

Dat wij Nederlanders geen klein volk zijn, dat wisten we ondertussen wel. Maar wist je ook dat de gemiddelde lichaamslengte van de mens de afgelopen zestig jaar met bijna tien centimeter is toegenomen? Dat heeft dus best wel effect op de ergonomische kant van retro meubilair. Eames speelt op dit feit slim in: samen met Vitra paste het merk de Eames Plastic Chairs aan aan de nieuwe standaard.

De nieuwe modellen zijn voorzien van een twee centimeter hoger onderstel en een rugleuning die twee centimeter naar voren is gebracht. Ook het kleurenpalet van de Plastic Chairs is uitgebreid met zes nieuwe tinten. En nu komt-ie: bij aankoop van een nieuwe Eames Plastic Chair ontvang je een inruilbedrag voor je oude exemplaar. Breng je DSX, DSR, DSW, DAX, DAR of DAW naar je dealer en loop weer naar buiten met een gloednieuwe, verhoogde stoel. En dat hoeft niet eens dezelfde te zijn.

Advertisement - Continue Reading Below

 

De actie loopt al vijf weken maar blijkt zo’n succes dat Vitra samen met haar dealers heeft besloten de actie te verlegen tot 31 december. Check de voorwaarden, inruilbedragen en participerende dealers op vitra.com.

 

Een kijkje in het leven van Charles en Ray Eames >
De Eames olifant in 21 nieuwe designjasjes >