Bijzondere timelapse van de bouw van Gaudí's Sagrada Familia

Tot aan de laatste steen, die 'bijna' wordt gelegd in Barcelona!

Meer van Interieur Architectuur
20 articles
Binnenkijken in de Spaanse grotwoning Casa Tierra
Romantisch weekend vol kunst en architectuur
Moet je even zien! Deze berghut op een cliffrand

Onder het mom van beter laat dan nooit: de Sagrada Familia gaat de laatste bouwfase in. En dat betekent niet dat-ie over een jaar klaar is, nee, de kerk is naar verwachting in 2026 dan ein-de-lijk af. Dat is bijna anderhalve eeuw, namelijk 144 jaar, na het leggen van de eerste steen.

Niet alleen doet het bouwwerk van Gaudí in Barcelona een serieuze gooi naar de recordtitel van langste bouwperiode, ook is het van plan de boeken in te gaan als hoogste kerk van Europa.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Fotografie: Getty

More From Interieur Architectuur
20 articles
Binnenkijken in de Spaanse grotwoning Casa Tierra
Romantisch weekend vol kunst en architectuur
Moet je even zien! Deze berghut op een cliffrand
binnenkijker, binnenkijken, binnenkijkers, Scandinavisch design, Scandinavisch interieur, interieur, Deens design, inrichting
Liefhebbers van Scandinavisch design opgelet!
binnenkijker, binnenkijken, huis, casa, Spaanse architecten, Anna en Eugeni Bach
Binnenkijken bij architecten Anna en Eugeni Bach

Antoni Gaudí begon in 1885 aan de bouw van de basiliek van de Heilige Familie, die hij overnam van architect Fransisco de Paula del Villar. Gaudí verwachtte dat de bouw wel in tien jaar geklaard zou zijn, maar sindsdien, op een korte periode tijdens de Spaanse Burgeroorlog na, wordt er nog continue aan de kerk gebouwd.

Ondertussen ligt de Catalaanse architect in een crypte onder zijn meesterwerk en is het project al overgenomen door verschillende architecten. De hoogste toren, de Toren van Jezus Christus, gaat de hoogte van 172,5 meter bereiken, nét lager dan het topje van de nabij gelegen berg Montjuïc.

Dat het bouwwerk klaar is in 2026, precies honderd jaar na de dood van Gaudí, is eigenlijk slechts symbolisch. De laatste hand aan de details van de basiliek zullen naar verwachting nog zo’n vijf jaar in beslag kunnen nemen, waardoor pas met zekerheid gezegd kan worden dat de kerk in 2030-2032 écht klaar is. En zó gaat-ie eruit zien:

 

 

Achter deze vervallen gevel ligt 's werelds mooiste verlaten kasteel >
Keeping up with the Kardashians' huizencollectie >