10 interieurfouten die iedereen maakt

Ja, ook jij.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
10x glazen puien om jaloers op te zijn
Deze 7 designers had je willen zien bij OBJECT
11 merken die positief opvielen tijdens showUP

1. HET OOGT MOOI, ZIT VERSCHRIKKELIJK-DING
Het is de interieurversie van de stilettohak: mooi, maar o-zo onpraktisch meubilair. Hoe mooi iets ook is, als je er niet op kunt zitten, relaxen of op wat voor manier makkelijk gebruik van kunt maken, is het niks voor jou.

2. HET TRENDY ITEM
Het zag er fantastisch uit in de etalage. Net zoals in het tijdschrift. Maar in je huis? Na het doen van één zo’n modieuze miskoop focus je je alleen nog op trends die bij je passen.

Advertisement - Continue Reading Below

3. DE WANDKLEUR DIE ANDERS UITPAKTE
…omdat je ‘m niet had getest. Er was niks mis met de kleur, maar in combinatie met je verlichting en de textuur van je muur was het toch niet wat je had verwacht. Toch even testen dus, voor je de hele muur olijfgroen verft.

4. DE AANKOOP OM INDRUK TE MAKEN
Die enorme tafel terwijl je er nooit aan zit. Of die tv ter grootte van je hele muur, terwijl je eigenlijk het liefst een boek leest. Koop voor de levensstijl die je hebt, niet die je wilt of denkt ooit te gaan krijgen.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
10x glazen puien om jaloers op te zijn
Deze 7 designers had je willen zien bij OBJECT
11 merken die positief opvielen tijdens showUP
22 mooiste plekken
Dit zijn de 22 mooiste plekken op aarde
12 interieur-Instagrammers die je moet volgen in 2

5. DE GOEDKOPE OPTIE
Toentertijd was je meer gefocust op die vakantie dan op een nieuwe stoel. Maar als die goedkope stoel na een jaar al in delen uit elkaar ligt, kom je erachter dat goedkoop soms toch echt duurkoop is.

6. HET ONBEGRIJPELIJKE OPBERGSYSTEEM
Rekeningen in de groene map, ongeopende post in de blauwe lade… of andersom? Als je hele systeem al te moeilijk is om te onthouden, zul je een stapje terug moeten doen. Liever een georganiseerde rommel die bij je past, dan een smetteloos systeem dat je niet snapt.

7. DE NAAMLOZE PLANT
Of de plant met de dure naam. Hij stond zo mooi in de kas, maar in je kamer weet je niet wat je ermee aan moet. Check altijd de omstandigheden van je kamer en kies een plant die daarbij past.

8. DE MISLUKTE DIY
‘Maar het zag er zo goed uit op Pinterest…’ Omdat dat niet gemaakt was door iemand met twee linkerhanden. Als je niet creatief bent, laat het knutselen dan maar over aan de expert.

9. HET CLICHÉ-KUNSTWERK
Sommige mensen voelen de drang een lege muur aan te kleden met een kunststuk. Maar een nietszeggende Audrey Hepburn of Marilyn Monroe aan de muur is een te makkelijke oplossing die jouw persoonlijkheid niet naar voren brengt.

10. HET AMBITIEUZE WITTE ITEM
Je bent vergeten de dingen waar je van houdt - chocolade, rode wijn - af te wegen tegen deze aankoop. Een witte bank is alléén weggelegd voor zij die niet knoeien of zij die graag schoonmaken.

 

17 interieurtrends waar wij he-le-maal klaar mee zijn >
17 items die wij wél willen zien in je interieur >