7x Dutch Design waar we tegenaan liepen op de DDW 2015

En het belooft wat.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Van rijtjeshuis naar kasteel door Funda
Na vandaag doe je dat nooit meer.
Waarom je geen 'sorry' meer gaat zeggen voor troep
Echt, we kunnen er veel van leren.
6 dingen die mensen met een schoon huis doen

FIGR.1
De lijn van FIGR.1 bestaat in principe maar uit zeven kleine onderdelen, die in verschillende combinaties met elkaar te gebruiken zijn. De containers, plankjes in twee verschillende groottes, haken en drie verschillende spiegels laten jou de designer zijn van je eigen FIGR.1-product.

Advertisement - Continue Reading Below

FAIRPHONE
Fairphone wil door middel van design de houden van mensen tegenover producten verbeteren. Door een op eerlijke manier geproduceerde telefoon te creëren die langer meegaat en makkelijker te repareren is, hoopt het team achter Fairphone de relatie tussen mens en telefoon te verbeteren. En niet alleen dat: ook zijn er 3D geprinte telefoonhoesjes, gebruiksvriendelijke software en meer.

More From Interieur Nieuws
20 articles
Van rijtjeshuis naar kasteel door Funda
Na vandaag doe je dat nooit meer.
Waarom je geen 'sorry' meer gaat zeggen voor troep
Echt, we kunnen er veel van leren.
6 dingen die mensen met een schoon huis doen
Tips om beter te slapen
Wie ga jij gelukkig maken met een nieuw interieur?
Het ultieme nieuwjaarscadeau: €5000 shoptegoed

EREMETAAL
Waarom bepaalt de staat eigenlijk alleen wie er lintjes krijgen en wie niet? Emem happy studio wil men met Eremetaal mooie momenten laten herinneren. Geef er een aan wie jíj vindt dat goed doet, of speciaal is.

Advertisement - Continue Reading Below

TIJS GILDE
Wat ontstaat uit een intuïtief proces met slechts kleur, vorm en materiaal als basis, eindigt als functionele producten die zowel inspelen op hedendaagse trends als op behoeften. Karakteristiek voor het werk van Tijs Gilde zijn heldere kleuren en opvallende vormen, die het geheel een jongen en naïeve persoonlijkheid geven.

Advertisement - Continue Reading Below

BOTTLE-UP
In de expositie It’s your wold toonde Bottle-up zeven producten gemaakt van glasafval dat men achterliet op Zanzibar. Met producten variërend van kruidenpotjes en lampen tot kandelaars maakt Bottle-up afval weer waardevol.

PROPLAMP
Inspiratie komt uit de meest onverwachtse hoeken. Toen Margje Teeuwen tijdens een crisis in haar ontwerpproces een prop richting de prullenbak gooide ontstond het idee voor proplamp. Vijf jaar later ontmoette ze Erwin Zwiers, en samen ontwierpen ze Proplamp 2.0, de papieren lamp op pootjes.

Meest gelezen

MR. ALI
Mr. Ali produceert de ultieme luxe herenschoen, die zich onderscheidt door de hoge mate comfort. De dame achter label komt uit Nederland, maar de origine van het ontwerp ligt in de Noord-Afrikaanse Nomadencultuur. Dicht bij de roots van haar vader Ali.

 

De winnaars van de Dutch Design Awards zijn bekend >
Designers opgelet: Ventura Lambrate zoekt deelnemers >