In 6 stappen van donker hol naar hemels licht

Zelfs met kleine ramen.

Droom je van een huis dat overspoeld wordt door licht maar kun je in werkelijkheid nog nét de contouren van je gezicht zien door het licht dat door je raam formaat postzegel schijnt? Oké, zo erg zal het niet gesteld zijn, maar feit is wel dat niet iedereen beschikt over riante ramen - en dus een lichte kamer. Maar dat licht kun je wel faken.

1. WIT, WITTER, WITST
Door je muren witte of een andere lichte kleur te geven, geef je de muren een visueel duwtje naar buiten. Door dat te doen met álle architectonische details in je huis leidt er niks af, en heb je één groot wit canvas dat het natuurlijke licht maximaliseert. Heb je buitenmuren die haaks op je ramen of deuren staan? Neem dan ook die mee in de witte verf en begin buiten al met het maximaliseren van licht.

Advertisement - Continue Reading Below

2. SHINE BEDRIEGT
En wel letterlijk. Glanzende oppervlakken wekken de illusie van meer licht, doordat ze het bestaande licht reflecteren.

3. SPIEGELTJES SPIEGELTJES AAN DE WAND
Deze spreekt voor zich: één spiegel weerkaatst natuurlijk licht, twee spiegels nog meer. Een spiegelwand het meest.

4. MAAK DE WEG VRIJ
Heb je grote, robuuste meubels, zorg er dan voor dat deze de lichtstroom niet blokkeren. Plaats ze op plekken waar ze niet in de weg staan, zodat licht binnenkomt en schaduw geminimaliseerd wordt.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
(P)inspiratie: 16x een houten muur in huis
In deze nieuwe hotspot weef je samen een wandkleed
Deze planten zijn niet kapot te krijgen
Kijk achter de schermen bij Scholten & Baijings
Gratis overnachten in de bergen van Alaska

5. BAN DE SCHADUW
Dat kleine beetje schaduw dat overblijft in onbereikbare hoeken, kun je ook nog wegwerken, en wel met lampen. Kies een lamp die qua kleur dicht bij daglicht ligt, zodat het het natuurlijke licht een boost geeft.

6. LEVEN IN DE BROUWERIJ
Planten laten je kamer leven en een levendige kamer lijkt lichter. Er bestaan genoeg planten die kunnen overleven in een donkere hoek, dus dan ben je daar ook meteen weer van af.

 

5 dingen die je vergeet bij het inrichten van je woonkamer >
5x een upgrade van je trapgat >