5x handig met dubbelfunctie voor in een kleine woonkamer

Dit moet je hebben als je klein woont.

1. SALONTAFEL MET OPBERGRUIMTE
We raden je maar al te graag aan om in een kleine kamer de vloer vrij te houden, maar bij gebrek aan opbergruimte zul je daar toch iets op moeten inleveren. De ruimte onder je salontafel leent zich daar perfect voor, want deze gebruik je toch niet. Kies voor een mooie, vintage kist die je propvol kan stoppen, of ga wanneer je toch écht dunne pootjes wilt voor een tafel met lades.

Advertisement - Continue Reading Below

2. SLAAPBANK
Een kleine woonkamer betekent meestal ook een klein huis, en een klein huis op zijn beurt weer geen ruimte voor logees. Misschien heb je bij slaapbanken nog de versleten versie waar je vroeger bij je oom en tante op sliep, maar de wereld van slaapbanken heeft zich ook verder ontwikkeld. Check bijvoorbeeld deze eens. Als dat geen win-win-winnaar is?

3. KRUKKEN ALS BIJZETTAFELS
Handig als je je drankje kwijt moet tijdens een luie avond op de bank, én handig als je je bezoek kwijt moet tijdens een feestje op een iets drukkere. Let er wel op dat het zitvlak van je kruk recht is, om ongelukken met glaswerk te voorkomen.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
(P)inspiratie voor een maximalistisch interieur
9 dingen in de badkamer die je NU moet vervangen
Hoe de kleur van je slaapkamer je leven beïnvloedt
25 simpele tips voor de grote voorjaarsschoonmaak
7 tips om je eetkamer er duurder uit te laten

4. UITKLAPTAFEL
De perfecte eettafel voor een klein huis, is er een die doordeweeks plaats biedt aan twee man, en in het weekend aan je hele dinergezelschap. Een uitklaptafel dus.

5. ROOM DIVIDER
Zo’n open kamer is leuk, behalve als je even niet bovenop elkaars lip wilt zitten. Een room divider biedt de uitkomst om een kamer in twee delen op te splitsen. Kies een mooie permanente kast tussen je woon- en eetgedeelte of houd het open en ga voor een licht exemplaar dat opzij kan.

 

Blue is the warmest color: laat je inspireren >
Dit is de ideale indeling voor je kamers >