Wow! Dit zit er achter de muren van het nieuwe W Hotel Amsterdam

Spoiler: goud!

Meer van Interieur Architectuur
20 articles
Binnenkijken in de Spaanse grotwoning Casa Tierra
Romantisch weekend vol kunst en architectuur
Moet je even zien! Deze berghut op een cliffrand

Als je naar de buitenkant van het voormalige Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf kijkt, is er op hier en daar een grote W na weinig veranderd. Maar binnen de muren van het robuuste bakstenen pand is er toch héél wat gebeurd. Office Winhov nam het gemeentemonument onder handen en veranderde het samen met interieurontwerpers BK architecture in het superdeluxe vijfsterrenhotel W Amsterdam.

Advertisement - Continue Reading Below

Joseph Crouwel ontwierp in 1925 het pand, dat hij inspireerde op het Larkin gebouw van de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright. Voor het W hotel werd de buitengevel volledig gerestaureerd.

More From Interieur Architectuur
20 articles
Binnenkijken in de Spaanse grotwoning Casa Tierra
Romantisch weekend vol kunst en architectuur
Moet je even zien! Deze berghut op een cliffrand
binnenkijker, binnenkijken, binnenkijkers, Scandinavisch design, Scandinavisch interieur, interieur, Deens design, inrichting
Liefhebbers van Scandinavisch design opgelet!
binnenkijker, binnenkijken, huis, casa, Spaanse architecten, Anna en Eugeni Bach
Binnenkijken bij architecten Anna en Eugeni Bach

 

Advertisement - Continue Reading Below

De binnenkant van het gebouw werd voorzien van een compleet nieuwe aluminiumbronzen constructie. Door het getinte glas en het gouden patroon wordt de verbinding gelegd met de receptie, die op een volledig nieuwe verdieping op het dak geplaatst is.

 

 

 

Op dat dak bevindt zich ook het eerste rooftop zwembad van Amsterdam. Waar ook wij (yes!!) onze tenen in kunnen dippen, want het zwembad is openbaar voor iedereen die een drankje drinkt bij restaurant MR PORTER óf een bezoek brengt aan de W Lounge.

 

Ook in het naastgelegen Bank gebouw wordt hard gewerkt. In de voormalige Kas Bank zit al restaurant The Duchess, maar openen begin volgend jaar ook nog de - nog net even wat luxere - laatste kamers en faciliteiten van het W hotel hun deuren voor het publiek. Wat Office Winhov daarvan heeft gemaakt laat dus nog héél even op zich wachten, maar het belooft wat.

 

Dit heeft W Amsterdam allemaal te bieden >
9 Amsterdamse designrestaurants >