Wat hebben Jude Law en een priester met elkaar gemeen?

Dit onverwachte duo (de een leeft sober, soms zelfs celibatair, de ander heeft kinderen op alle continenten rondlopen) sliep onder hetzelfde dak. In Manhattan, New York. Een plek waar je spontaan in de designgoden gaat geloven.

Meer van Interieur Architectuur
20 articles
Dit huis is maar twee meter breed
Wat? Hier staat een kopie van de Eiffeltoren
Wow! Dit wordt de gaafste concerthal ter wereld

Alles wat oud is, krijgt tegenwoordig nieuw, hip leven ingeblazen - zeker als het aankomt op de huizenmarkt. In plaats van ze te slopen, worden oude kastelen hotels en vinden voormalige scholen een nieuw doel als huis. In Manhattan vind je waarschijnlijk geen dramatischere make-over dan deze: een Neoromaanse kerk turns luxe appartement.

Als je het gebouw van buiten ziet, zul je nooit raden dat er achter de façade van de methodistenkerk uit 1860 een aantal ultramoderne appartementen zitten. De meest indrukwekkende van het stel is waarschijnlijk het dubbele penthouse middenin het gebouw. 

Advertisement - Continue Reading Below

Fotografie: Core

More From Interieur Architectuur
20 articles
Dit huis is maar twee meter breed
Wat? Hier staat een kopie van de Eiffeltoren
Wow! Dit wordt de gaafste concerthal ter wereld
Dit-charmante-huis-van-8-m2-!-was-ooit-een-washok
Van washok naar huis: bekijk deze 8m2 tellende won
En dit is de gelukkige stad.
Nederland krijgt een groene woontoren

Met twee verdiepingen - wat een rariteit is in Manhattan, drie slaapkamers en een groen terras van 46 m2, is er genoeg leefruimte. En dat is wat Britse hunk Jude Law waarschijnlijk ook dacht. Hij huurde in 2009 het appartement toen hij een show op Broadway deed.

Op dit moment staat het enorme appartement van 325 m2 te koop, wat betekent dat ook jij als een Hollywoodster in New York kunt leven (of als priester, de keuze is aan jou). Tenminste, als je € 11,5 miljoen euro over hebt.

Belangrijk om bij die prijs te vermelden, is dat je er wel een zes meter hoog plafond bij krijgt, authentieke glas-in-lood ramen en een zwevende trap van glas.

Fotografie: Core

Het huis werd in 2009 voor het laatst verkocht voor € 5,8 miljoen, maar met de mogelijkheid dat Jude Law’s DNA nog steeds ergens in het penthouse rondslingert, klinkt die verdubbelde prijs ineens best redelijk.

Fotografie: Core

Fotografie: Core

Fotografie: Core

Fotografie: Core

Fotografie: Core

Fotografie: Core

Bron: ELLE Decor

 

Het goedkoopste huis van Nederland is ook een oude kerk, en het staat te koop! >
Ook achter deze klassieke gevel schuilt een moderne verrassing >