5 tips voor het indelen van open keukenkasten

Laat zien wat je in huis hebt.

Net zo gecharmeerd van open planken in de keuken als wij? Wellicht kun je dan ook wat tips om te ordenen gebruiken. Want zo’n open kast inrichten, dat is nog best een kunst.

DAGELIJKS GEBRUIK OP DE ONDERSTE PLANK
Longdrinks voor je dagelijkse hoeveelheid water? Onderste plank. Champagneglazen voor gelegenheden? Naar boven ermee. Loop op deze manier je servies af en vind de meest praktische indeling voor je keukenplanken.

Advertisement - Continue Reading Below

HOUD JE AAN EEN VAST KLEURENPALET
Open planken zijn het meest geschikt voor een geheel witte serviesset. Heb je al een peperdure set in een andere kleur? Zorg er dan voor dat het geheel neutraal blijft door alles in dezelfde tonen bij elkaar te plaatsen en binnen het zelfde palet te blijven.

AFWAS SCHEIDEN
Zo goed als je je afval scheidt, zo goed mag je dat ook met je afwas doen. Glas bij glas dus, keramiek bij keramiek, etc.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
13 geheimen van een schoonmaakster om af te kijken
'Je moet altijd de mogelijkheid hebben om de hoeveelheid licht je je slaapkamer te reguleren,' zegt Brophy. Ze raadt aan om lichten op een dimmer te installeren, zodat je precies genoeg licht binnenkrijgt als je wilt. 'Licht heeft een enorm effect op onze gemoedstoestand en energie. Ik raad mensen altijd aan een paar verschillende lampen te kopen en deze te testen,' zegt ze. 'Zo vind je uit welk licht werkt voor jou.'
9 manieren om stressloos te kunnen slapen
Pantone 2017, Color of the Year, Greenery, groen, interieur, interieurinspiratie
Een ode aan Pantone's Color of the Year: greenery
Een blauwe interieurboost op Blue Monday
Hoe dít Deense woord interieurland gaat overnemen

VALSSPELEN MET EEN DEURTJE
Misschien móet je om de een of andere reden dat plastic servies bewaren of heb je ander keukenwaar dat het daglicht eigenlijk niet verdragen kan. Die items vragen toch om een beschutting, dus een beetje valsspelen voor eigen bestwil met een kast voorzien van deuren, dat doet niemand kwaad.

GA VERDER TOT OVER HET RAAM
Want dat is verrassend mooi, kijk maar hier.

 

Kitchen crush: ouderwetse fornuizen in een moderne keuken >
6 levenslessen uit Scandinavische slaapkamers >