5 regels voor de perfecte ton sur ton kamer

Monochroom is zo moeilijk niet met deze regels.

Er valt een hoop te overwegen bij het kiezen van een kleurenschema voor je huis. Gaat het er goed uit zien? Ga jij er goed in uit zien? Word je het snel beu?

Er zijn geen garanties in dit kleurenspel, maar een ding is zeker: het kiezen van één kleur is zeker makkelijker dan twee kleuren combineren. En zó doe je dat op de juiste manier, zonder dat het saai wordt.

 

1. BEGIN MET DE VLOER
Vanuit het tapijt of het vloerkleed kun je de kleuren verspreiden over de kamer. Ontleed als het ware de kleuren in de stof en pas deze toe op de rest van de kamer.

Advertisement - Continue Reading Below

2. PAS AAN OP SFEER
Wanneer je je hoofdkleur hebt gekozen, kun je een palet daar omheen bouwen. Is je hoofdkleur nogal bont, dan kun je het effect wat afzwakken door zachtere naastliggende kleuren te gebruiken. Zeker in een slaapkamer is het slim om voor een rustige sfeer te gaan.

3. DENK NA OVER PLAATSING
Rustige kleuren doen het het best op grote oppervlakken als muren en plafond, opvallende kleuren zijn geschikter voor accessoires die je eruit wilt laten springen.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
13 geheimen van een schoonmaakster om af te kijken
'Je moet altijd de mogelijkheid hebben om de hoeveelheid licht je je slaapkamer te reguleren,' zegt Brophy. Ze raadt aan om lichten op een dimmer te installeren, zodat je precies genoeg licht binnenkrijgt als je wilt. 'Licht heeft een enorm effect op onze gemoedstoestand en energie. Ik raad mensen altijd aan een paar verschillende lampen te kopen en deze te testen,' zegt ze. 'Zo vind je uit welk licht werkt voor jou.'
9 manieren om stressloos te kunnen slapen
Pantone 2017, Color of the Year, Greenery, groen, interieur, interieurinspiratie
Een ode aan Pantone's Color of the Year: greenery
Een blauwe interieurboost op Blue Monday
Hoe dít Deense woord interieurland gaat overnemen

4. VOEG SPIEGELS TOE
Glimmende oppervlakken zorgen ervoor dat kleuren zich met elkaar mengen, en de kamer een geheel wordt.

5. SLUIT GEEN KLEUR UIT
Geen enkele kleur is een taboe bij het inrichten van je kamer. Kijk maar eens naar de natuur, daar heeft ook niemand met een lijstje do’s en dont’s bij staan commanderen.

Bron: ELLE Decor

 

Dit zijn de meest gebruikte kleuren van 2015 >
Is dit de kleur van het jaar 2016? >