8 redenen om je schoenen uit te doen in huis

Ze doen namelijk meer kwaad dan je denkt…

Ook al lijkt het misschien een onbelangrijk detail, het uitschoppen van je schoenen bij de voordeur is een stap die je beter niet over kunt slaan. We geven je negen redenen om een verboden voor schoenen-regel in te voeren in huis.

 

1. ZE KUNNEN JE VLOER VERPESTEN
Harde schoenen zijn een stuk agressiever dan sokken of slippers, waardoor je houten vloer na verloop van tijd aangetast kan zijn. Ook nemen schoenen vaak kleine steentjes en andere harde dingen mee in hun zool, die hout én tapijtvloeren kunnen verpesten.

Advertisement - Continue Reading Below

2. ZE BRENGEN GIFTIGE STOFFEN NAAR BINNEN
Onderzoek heeft uitgewezen dat je dingen als de chemicaliën van het behandelde grasveld of de giftige stoffen van bijvoorbeeld asfalt makkelijk naar binnen neemt via je schoenen. Je schoenen uitdoen is in principe dus goed voor je gezondheid.

3. ZE NEMEN VIEZIGHEID MEE NAAR BINNEN
Oké, niet alles buiten is giftig, maar veel dingen zijn wel vies. Wil je echt dat het zand uit je tuin - inclusief restanten van een verrassing van de buurkat - onder je eettafel belandt? Schoenen uit dus. En voor je bezoek op z’n minst een deurmat.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
keuken, schoonmaken, smetteloze keuken, huis, interieur
5 plekken in de keuken die je móet schoonmaken
13 geheimen van een schoonmaakster om af te kijken
'Je moet altijd de mogelijkheid hebben om de hoeveelheid licht je je slaapkamer te reguleren,' zegt Brophy. Ze raadt aan om lichten op een dimmer te installeren, zodat je precies genoeg licht binnenkrijgt als je wilt. 'Licht heeft een enorm effect op onze gemoedstoestand en energie. Ik raad mensen altijd aan een paar verschillende lampen te kopen en deze te testen,' zegt ze. 'Zo vind je uit welk licht werkt voor jou.'
9 manieren om stressloos te kunnen slapen
Pantone 2017, Color of the Year, Greenery, groen, interieur, interieurinspiratie
Een ode aan Pantone's Color of the Year: Greenery
Een blauwe interieurboost op Blue Monday

4. ZE ZIJN EEN BROEIKAS VOOR BACTERIËN
En dan hebben we het niet over je eigen riekende voetjes, maar over de zolen van je schoenen, die ook in openbare toiletten wel eens wat meenemen. 

5. ZE BEPERKEN DE KRACHT IN JE VOETEN
Schoenen zijn goed voor ondersteuning, maar moeten je voeten niet de hele dag ondersteunen. Het lopen op blote voeten houdt ze sterk. 

6. ZE MAKEN JE BUREN WAKKER
Als je in een appartement woont en jezelf een goede buur vindt, doe je schoenen dan ook om die reden uit. Ze maken een hoop lawaai, zeker op houten vloeren.

7. ZE MAKEN JE KAMER ROMMELIG 
Niet per se als je ze aanhebt natuurlijk, maar wel als je ze pas uitschopt als je op de bank bent neergeploft. De oplossing: schoenen bij de deur uit, en op een vaste plek.

8. ZE BRENGEN JE TOT RUST 
Als je ze uitdoet, dan. Wanneer je je schoenen uitdoet, zeg je je hersenen onbewust dat de dag voorbij is en het tijd is om te relaxen. Doe maar, je verdient het. 

Bron: Good Housekeeping 

 

4 fouten die je maakt bij het opmaken van je bed >
5 keukenelementen die je vergeet bij het inrichten >