8 redenen om je schoenen uit te doen in huis

Ze doen namelijk meer kwaad dan je denkt…

Ook al lijkt het misschien een onbelangrijk detail, het uitschoppen van je schoenen bij de voordeur is een stap die je beter niet over kunt slaan. We geven je negen redenen om een verboden voor schoenen-regel in te voeren in huis.

1. ZE KUNNEN JE VLOER VERPESTEN Harde schoenen zijn een stuk agressiever dan sokken of slippers, waardoor je houten vloer na verloop van tijd aangetast kan zijn. Ook nemen schoenen vaak kleine steentjes en andere harde dingen mee in hun zool, die hout én tapijtvloeren kunnen verpesten.

Advertisement - Continue Reading Below

2. ZE BRENGEN GIFTIGE STOFFEN NAAR BINNEN Onderzoek heeft uitgewezen dat je dingen als de chemicaliën van het behandelde grasveld of de giftige stoffen van bijvoorbeeld asfalt makkelijk naar binnen neemt via je schoenen. Je schoenen uitdoen is in principe dus goed voor je gezondheid.

3. ZE NEMEN VIEZIGHEID MEE NAAR BINNEN Oké, niet alles buiten is giftig, maar veel dingen zijn wel vies. Wil je echt dat het zand uit je tuin - inclusief restanten van een verrassing van de buurkat - onder je eettafel belandt? Schoenen uit dus. En voor je bezoek op z'n minst een deurmat.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
Productiever en creatiever worden begint bij het inrichten van je werkruimte.
Productiever en creatiever worden?
10 dingen in huis die je ongelukkig maken
Voor het donkere hoekje in jouw appartement.
Handig! Deze room divider en lichtbron ineen
blue and white bathroom with bamboo cabinets
30 eyecatching tegelideeën voor de badkamer
4 tips om die lege plek in je interieur op te vullen.
Kerstboom weg? Dit zet je op die lege plek

4. ZE ZIJN EEN BROEIKAS VOOR BACTERIËNEn dan hebben we het niet over je eigen riekende voetjes, maar over de zolen van je schoenen, die ook in openbare toiletten wel eens wat meenemen.

5. ZE BEPERKEN DE KRACHT IN JE VOETEN Schoenen zijn goed voor ondersteuning, maar moeten je voeten niet de hele dag ondersteunen. Het lopen op blote voeten houdt ze sterk.

6. ZE MAKEN JE BUREN WAKKER Als je in een appartement woont en jezelf een goede buur vindt, doe je schoenen dan ook om die reden uit. Ze maken een hoop lawaai, zeker op houten vloeren.

7. ZE MAKEN JE KAMER ROMMELIG Niet per se als je ze aanhebt natuurlijk, maar wel als je ze pas uitschopt als je op de bank bent neergeploft. De oplossing: schoenen bij de deur uit, en op een vaste plek.

8. ZE BRENGEN JE TOT RUST Als je ze uitdoet, dan. Wanneer je je schoenen uitdoet, zeg je je hersenen onbewust dat de dag voorbij is en het tijd is om te relaxen. Doe maar, je verdient het.

Bron: Good Housekeeping

4 fouten die je maakt bij het opmaken van je bed >5 keukenelementen die je vergeet bij het inrichten >