Decoreren met metallics doe je zo

Van too much naar precíes genoeg.

Metallics - en dan met name messing - zijn hot in huis. Maar wie er net als wij dol op is, heeft wellicht zelf het gevaar van de materialen ook al ontdekt. Met een vleugje glimmend metaal maak je je kamer instant chic, maar met een flinke scheut sta je plots in een kermisattractie. Toch kun je nooit te veel metallics hebben in huis, zolang je de balans maar vindt. En zo doe je dat.

ZWAK AF
Een overdosis metallics voorkom je door de glans wat af te zwakken met zachte texturen. Natuurlijke stoffen als wol of mohair, of een zacht velours laten het contrast spreken, in plaats van de spiegelende materialen alleen.

Advertisement - Continue Reading Below

HOUD KLEUREN NEUTRAAL
En daarbij ben je niet beperkt tot wit of licht: alhoewel chroom, roestvrijstaal en satijn goed samen gaan met moderne grijze, witte en blauwe kleurenpaletten, combineert messing juist beter met donker. Denk daarbij aan zwart, marineblauw, paars en andere edelsteen-kleuren.

BEGIN KLEIN
Hoe verleidelijk zo’n gouden muur ook is, het is altijd slimmer om klein te beginnen. De eerste stap naar een metallic touch zit ‘m in de details: accessoires die makkelijk te vervangen en te verplaatsen zijn om de balans te vinden. En voor wie al lang geen nieuweling meer is in de wereld van glans: go for it, voor die gouden muur.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
badkamers, inspiratie, Pinterest, favoriete badkamers, interieur, interieurinspiratie
Op deze Pinterest-badkamers zijn we jaloers
Dit waren alle Pantone Colors of the Year tot 2017
keuken, schoonmaken, smetteloze keuken, huis, interieur
5 plekken in de keuken die je móet schoonmaken
13 geheimen van een schoonmaakster om af te kijken
'Je moet altijd de mogelijkheid hebben om de hoeveelheid licht je je slaapkamer te reguleren,' zegt Brophy. Ze raadt aan om lichten op een dimmer te installeren, zodat je precies genoeg licht binnenkrijgt als je wilt. 'Licht heeft een enorm effect op onze gemoedstoestand en energie. Ik raad mensen altijd aan een paar verschillende lampen te kopen en deze te testen,' zegt ze. 'Zo vind je uit welk licht werkt voor jou.'
9 manieren om stressloos te kunnen slapen

HOUD HET BIJ DE KLASSIEKERS
Hoe vaak je koper ook in de Hollandse huiskamers terugziet, het warm rode metaal is wel een tijdelijk dingetje. Langzamerhand heeft koper de weg al vrij gemaakt voor messing, dat wél in het rijtje tijdloze metallics thuishoort: messing, chroom, zilver en goud.

COMBINEER
Werd je voorheen nog wel eens gezegd goud niet met zilver te combineren, is dat ondertussen geen taboe meer. Met metallics is het wel oppassen, en is het slimmer te beginnen met het combineren van metaal in dezelfde kleur. Binnen goud vallen dus gepolijst messing, mat messing, bladgout etc en onder zilver vallen nikkel, chroom, roestvrijstaal enzovoort.

 

In de praktijk: 5x glamorous goud in de keuken >
6x bestek met een gouden of koperen randje >