Een gigantisch gekkenhuis koop je al voor € 1.5 miljoen

En het spookt op het complex…

Meest gelezen

Terwijl de huizenmarkt van Detroit op z’n zachtst gezegd niet echt floreert op het moment, probeert één makelaar er een toch erg actief perceel te verkopen. En met actief bedoelen we paranormaal.

Het Eloise Complex in Westland, Michigan - zo’n 26 km van Detroit - waarvan regelmatig is gemeld dat het er spookt, heeft een vraagprijs van slechts € 1.5 miljoen. Schappelijke prijs, als je kijkt naar de vijftig acre die je ervoor terugkrijgt. Dat het spookt in het voormalige gekkenhuis lijkt makelaar Mike Deighan weinig te deren: ‘nobody gives a shit, nobody believes in it’, aldus de makelaar zelf.

Advertisement - Continue Reading Below

Fotografie: The Guardian / Valerie Zelin

More From Interieur Architectuur
20 articles
Binnenkijker rock & roll hotel Eindhoven Dutch Design Week
In dít rock-'n-rol-hotel wil je slapen tijdens DDW
Binnenkijker designhotel Panama
Tropische sferen in dit kleurrijke hotel in Panama
Google hoofdkantoor, Amsterdam
Hollands glorie in het Google hoofdkantoor
binnenkijker Hotel The Dutch Maastricht
Zien: het Madonna-waardige interieur van The Dutch
De façade van dit pand in New York is net 'n skele

Fotografie: The Guardian / Valerie Zelin

Fotografie: The Guardian / Valerie Zelin

Eloise was ooit een huis voor de armen en een boerderij, maar groeide later uit tot een complex met 76 gebouwen. Inclusief postkantoor, broeikas en brandweerstation. Buiten de functie van gekkenhuis diende Eloise ooit ook als behandelingscentrum voor tuberculose, ziekenhuis en was het in haar bloei zelfs een op zichzelf staande stad, mét eigen postcode.
Van de 76 gebouwen is niet veel meer over - de enige gebouwen die er nog staan op het perceel zijn het brandweerstation uit 1800, een ontmantelde elektriciteitscentrale en twee onderhoudsgebouwen, waaronder het Kay Beard gebouw op de hoofdfoto.

Fotografie: LoopNet

Het perceel zelf is ook iets geslonken, van 900 acre naar vijftig, maar het complex van Wayne County heeft nog genoeg potentie om tot iets heel moois gemaakt te worden volgens makelaar Deighan. Ben je gek als je deze kans laat lopen?

Bron: ELLE Decor

 

€ 1.5 miljoen onder je budget? Check dit huis van $ 100 miljoen >
Achter deze gevels gaat een gruwelijk verhaal schuil >