Een gigantisch gekkenhuis koop je al voor € 1.5 miljoen

En het spookt op het complex…

Meer van Interieur Architectuur
20 articles
Dit huis is maar twee meter breed
Wat? Hier staat een kopie van de Eiffeltoren
Wow! Dit wordt de gaafste concerthal ter wereld

Terwijl de huizenmarkt van Detroit op z’n zachtst gezegd niet echt floreert op het moment, probeert één makelaar er een toch erg actief perceel te verkopen. En met actief bedoelen we paranormaal.

Het Eloise Complex in Westland, Michigan - zo’n 26 km van Detroit - waarvan regelmatig is gemeld dat het er spookt, heeft een vraagprijs van slechts € 1.5 miljoen. Schappelijke prijs, als je kijkt naar de vijftig acre die je ervoor terugkrijgt. Dat het spookt in het voormalige gekkenhuis lijkt makelaar Mike Deighan weinig te deren: ‘nobody gives a shit, nobody believes in it’, aldus de makelaar zelf.

Advertisement - Continue Reading Below

Fotografie: The Guardian / Valerie Zelin

More From Interieur Architectuur
20 articles
Dit huis is maar twee meter breed
Wat? Hier staat een kopie van de Eiffeltoren
Wow! Dit wordt de gaafste concerthal ter wereld
Dit-charmante-huis-van-8-m2-!-was-ooit-een-washok
Van washok naar huis: bekijk deze 8m2 tellende won
En dit is de gelukkige stad.
Nederland krijgt een groene woontoren

Fotografie: The Guardian / Valerie Zelin

Fotografie: The Guardian / Valerie Zelin

Eloise was ooit een huis voor de armen en een boerderij, maar groeide later uit tot een complex met 76 gebouwen. Inclusief postkantoor, broeikas en brandweerstation. Buiten de functie van gekkenhuis diende Eloise ooit ook als behandelingscentrum voor tuberculose, ziekenhuis en was het in haar bloei zelfs een op zichzelf staande stad, mét eigen postcode.
Van de 76 gebouwen is niet veel meer over - de enige gebouwen die er nog staan op het perceel zijn het brandweerstation uit 1800, een ontmantelde elektriciteitscentrale en twee onderhoudsgebouwen, waaronder het Kay Beard gebouw op de hoofdfoto.

Fotografie: LoopNet

Het perceel zelf is ook iets geslonken, van 900 acre naar vijftig, maar het complex van Wayne County heeft nog genoeg potentie om tot iets heel moois gemaakt te worden volgens makelaar Deighan. Ben je gek als je deze kans laat lopen?

Bron: ELLE Decor

 

€ 1.5 miljoen onder je budget? Check dit huis van $ 100 miljoen >
Achter deze gevels gaat een gruwelijk verhaal schuil >