De mooiste lichtroutes van Nederland

Voor in de donkere dagen.

Buiten het kerstfeest zelf misschien wel het leukst aan de kerst: de lichtjes die maanden vooraf al verschijnen in de winkelstraten. Hoe kitsch en ledlampblauw ze soms ook zijn, het maakt wat in ons los. Een aantal Nederlandse steden doet er nog een stapje bovenop met lichtroutes en -festivals; wij zochten de mooiste voor je op.

AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL
28 november / 17 januari
De Water Colors vaarroute over de verlichte Amsterdamse grachten komt al in zicht, wandelroute Illuminade laat nog even op zich wachten tot 10 december. Hedendaagse lichtkunstenaars verlossen de stad van de donkere wintermaanden, met een festival dat dit jaar in teken van vriendschap staat. De Illuminade loop je zelf óf boek je met een groep, de vaarroute volg je via een rederij.
Voor meer info kijk je op amsterdamlightfestival.com.

Advertisement - Continue Reading Below

MAGISCHE LICHTROUTE MAASTRICHT
/ 3 januari
Al vanaf 1 oktober werd er aan gewerkt om onze zuidelijkste stad tot 3 januari magisch verlicht te krijgen. Talloze verlichte bomen, guirlandes en overspanningen leiden je lans een aantal bijzondere plekken in de stad, met als hoogtepunt de tweehonderd mistletoes in de bomen van het Onze Lieve Vrouweplein die een lichtanimatie vormen.
Voor meer info kijk je op vvvmaastricht.nl.

More From Interieur Hotspots
20 articles
Volkshotel
De hipste designhotels en -hostels in Amsterdam
Canvas
5 hippe terrassen om nog even te blijven hangen
Deze designer maakt vakantie nóg leuker voor kids
Lounge 2 Schiphol ELLE Decoration
Vliegen? Je wereldreis begint nu al op Schiphol
Bar Botanique Cafe Tropique ELLE Decoration
5x designbars voor de vrijmibo in Amsterdam

CHINA LIGHT UTRECHT
/ 4 januari
Het Chinese nieuwjaar valt pas in februari, maar in Utrecht wordt ook ons eigen nieuwjaar op z’n Chinees gevierd. Al vanaf 21 november tot vier dagen na de jaarwisseling zijn de Botanische Tuinen door Chinese kunstenaars omgetoverd tot sprookjesachtig Chinees paradijs, naar een traditie die in het oorspronkelijke land al jaren wordt gevierd.
Voor meer info kijk je op chinalightutrecht.nl.

LICHTJESROUTE DEN ILP
5 december / 6 januari
De weg naar het anders vrij onbekende Den Ilp is rond kerst de leukste autoroute van het land. Bewoners van het Noord-Hollandse dorp versieren rond de feestdagen niet alleen hun eigen huis, maar toveren ook alle wegen en tuinen om tot een waar wintersprookje. De lichtjesroute naar Den Ilp is geen officiële, dus wie ‘m wil ontdekken, moet zelf op pad gaan voor meer informatie.

Tentoonstellingen, interieur- en designevents bezoeken in november? >
Of bekijk alvast de evenementen die je kunt bezoeken in december >