In dit appartement in Madrid staan geen meubels

En tóch kun je er wonen.

Meer van Interieur Architectuur
20 articles
Binnenkijken in de Spaanse grotwoning Casa Tierra
Romantisch weekend vol kunst en architectuur
Moet je even zien! Deze berghut op een cliffrand

Wonen in een studio is een beetje als het oplossen van een puzzel: je moet uitvinden hoe je een slaapkamer, badkamer, keuken en woonkamer allemaal in één ruimte gaat proppen. Dat is dan ook de regen dat Dido Fogué besloot hulp in te schakelen van professionals om haar huis in Madrid - dat ze ook wel Didomestic Home noemt - optimaal in te richten.

Elii Architects hielp Fogué om haar 58 m2 grote zolderstudio te voorzien van ruimtebesparende elementen als verstopte delen, valluiken en een hangende eettafel die opgehaald kan worden wanneer hij niet gebruikt wordt. Alles zo ruimtebesparend, dat je op een overzichtsfoto zou denken dat het huis volledig ongemeubileerd is.

Advertisement - Continue Reading Below

Fotografie: Miguel de Guzmán

More From Interieur Architectuur
20 articles
Binnenkijken in de Spaanse grotwoning Casa Tierra
Romantisch weekend vol kunst en architectuur
Moet je even zien! Deze berghut op een cliffrand
binnenkijker, binnenkijken, binnenkijkers, Scandinavisch design, Scandinavisch interieur, interieur, Deens design, inrichting
Liefhebbers van Scandinavisch design opgelet!
binnenkijker, binnenkijken, huis, casa, Spaanse architecten, Anna en Eugeni Bach
Binnenkijken bij architecten Anna en Eugeni Bach

Een van de slimme trucjes in het huis zijn de verplaatsbare delen op rails, die de bewoonster zelf laten bepalen hoe ze haar woonruimte wil gebruiken. Haar opties bestaan uit een privéslaapkamer voor gasten, een aparte keuken en eetkamer of een setting waar de hele ruimte open is en het geheel een stuk groter aanvoelt.

De badkamer heeft een ingezonken bad en een spiegel en opbergruimte die verstopt zijn onder de vloer.

Fotografie: Miguel de Guzmán

Ruimtegebrek in de keuken? Trek gewoon een extra deel van het keukenblad uit de muur, of haal de tafel en zitplaatsen uit het plafond.

Fotografie: Miguel de Guzmán

En natuurlijk wordt er ook voor de woonkamer geen ruimte verspild aan een bank. In plaats daarvan komt er daar een hangmat en boekenkast uit het plafond.

Fotografie: Miguel de Guzmán

Alle aanpassingen kostten Fogué een dikke 70.800 euro. Daar krijg je een inventief ontworpen appartement voor terug, maar of wij er vrolijk van zouden worden als het ons eigen huis was? Dan zien wij het liever zoals in dit huis.

Bron: House Beautiful

 

Shop dit Kopenhaagse interieur on a budget >
Het beach house van Calvin Klein staat te koop >