In dit Marokkaanse stadje is alles blauw

Van de straten tot aan de daken – Chefchaouen is net een droom.

Meer van Interieur Architectuur
20 articles
Dit huis is maar twee meter breed
Wat? Hier staat een kopie van de Eiffeltoren
Wow! Dit wordt de gaafste concerthal ter wereld

Wij houden van kleur en zijn altijd op zoek naar interieurs met de mooiste en meest levendige kleuren. Maar hele steden die de liefde voor kleur omarmen? En dan met name één kleur? Dan heb je ons…

Chefchaouen is een stadje in Marokko dat bekend staat om zijn azuurblauwe architectuur. Rijen gebouwen in de toeristische trekpleister zijn compleet bedekt met blauwe verf.

Advertisement - Continue Reading Below
Fotografie: Getty
More From Interieur Architectuur
20 articles
Dit huis is maar twee meter breed
Wat? Hier staat een kopie van de Eiffeltoren
Wow! Dit wordt de gaafste concerthal ter wereld
Dit-charmante-huis-van-8-m2-!-was-ooit-een-washok
Van washok naar huis: bekijk deze 8m2 tellende won
En dit is de gelukkige stad.
Nederland krijgt een groene woontoren

De stad, die door Marokkanen vaak afgekort wordt tot Chaouen, heeft zijn naam te danken aan de bergen boven de stad, die de hoorns van een geit uitbeelden. De vertaling van Chefchaouen is grofweg ‘kijk naar de hoorns’.

Fotografie: Getty
Advertisement - Continue Reading Below

Maar waarom is de hele stad blauw? Gedurende de vijftiende eeuw, tijdens de Spaanse Inquisitie, zochten Sefardische Joden onderdak in Chefchaouen. Ze verfden hun huizen poederblauw, wat de kleur van goddelijkheid is in het Judaïsme.

Fotografie: Getty

Ook gaan er verhalen rond dat de reden dat de huizen blauw zijn, is omdat bewoners de huizen in die kleur verfden omdat het vliegen weg zou houden.

Tegenwoordig is het voormalige vluchtelingenkamp een veelbezochte bucketlist-locatie voor reizigers. Ondanks dat heeft het kleine stadje zijn authentieke sfeer behouden.

Fotografie: Getty

Er rijden geen auto’s in de smalle straten, waar straatverkopers hun goederen op traditionele openluchtmarkten aanbieden. Het beroemde blauwe pigment wordt ook verkocht op de markten – bewoners verven hun huis namelijk ieder voorjaar.

Chefchaouen is een populaire bestemming om te winkelen, je vindt er unieke, handgemaakte producten zoals wollen kleding en geweven dekens. En, verwijzend naar zijn naam, staat de stad ook bekend om zijn lokaal gemaakte geitenkaas.

Fotografie: Getty

Zin in een trip richting Marokko? De stad biedt meer dan tweehonderd hotels voor zomergasten en ligt dicht bij de Spaanse grens. Wij zeggen: doen.

Bron: House Beautiful

 

Blauw in je eigen interieur? Check deze inspiratie >