6 tips voor een slimme indeling van je studio

Leven tussen vier muren? Kan best!

More From Interieur Inspiratie
20 articles
cocooning, relaxt, winter, thuis, huis, interieur, inrichting
Inspiratie voor het meest relaxte plekje in huis
10 surprise-ideeën die te leuk zijn voor in huis
9 fouten die we maken bij het kiezen van verfkleur

Misschien weerhoudt het gebrek van een extra kamer om je in terug te kunnen trekken ervan om een studio te betrekken. Het leven in een eenkamerappartement gaat ook niet altijd over rozen - behalve als het een immense loft is. En toch brengt het ook vele voordelen met zich mee, want hoe gezellig is zo'n kleine, knusse studio in de koude wintermaanden? Juist. En met deze tips overleef je die al helemaal.

Advertisement - Continue Reading Below

 

GEBRUIK GROTE MEUBELS
Schuw in een studio niet voor grote meubels. Verschillende kleine dingen kunnen er juist voor zorgen dat je kamer rommelig wordt en benauwend, waar grote meubels het strak en opgeruimd houden.  Een slimme truc is het gebruiken van doorzichtige meubels. Een glazen salontafel neemt namelijk optisch bijna geen ruimte in. Hetzelfde geldt voor meubels op kleine pootjes, of zónder poten.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
cocooning, relaxt, winter, thuis, huis, interieur, inrichting
Inspiratie voor het meest relaxte plekje in huis
10 surprise-ideeën die te leuk zijn voor in huis
9 fouten die we maken bij het kiezen van verfkleur
souvenirs, eclectische interieurstijl, interieur, inrichting
Doen: een eclectische interieurstijl met souvenirs
15 winterse blokhutten om bij weg te dromen

BOUW JE BED IN
Een grote, open ruimte is gezellig, maar je bed middenin de woonkamer kan ook problemen opleveren. Kies er daarom voor je bed in een hoek te plaatsen en hang er bijvoorbeeld gordijnen omheen om een slaapkamer na te bootsen. Als je een inbouwkast hebt waar een deel van je bed in past, kun je deze gebruiken, maar dan lever je wel in op kastruimte.

HOUD HET OPEN
Dat je je bed liever niet naast het gasfornuis plaatst, en de bank niet op je bed wilt laten kijken, is logisch. Maar pas op met het verdelen van ruimtes binnen een studio. Gebruik bijvoorbeeld geen massieve meubels om ruimtes op te delen, maar een luchtigere optie als een open kast om te voorkomen dat je de kamer dicht bouwt en je de ruimte verliest.

HOUD HET LICHT
Bij het indelen van je studio is het ook belangrijk rekening te houden met de doorstroom van licht. En daarvoor moet je met best wel wat dingen rekening houden: lees hier hoe je in zes stappen van donker hol naar hemels licht gaat.

VERGEET JE MUREN NIET
Grote meubels, ruimtes indelen, bed inbouwen… maar waar laat je de rest van je spullen dan? Vergeet niet dat je ook nog muren hebt. Zo kun je in de keuken net zo goed pannen en spatels ophangen, boven je bed accessoires aan de muur spijkeren en je boeken kwijt op een zwevende boekenplank.

BERG SLIM OP
Ofwel: zorg ervoor dat je opbergruimte onzichtbaar is. Onder je bed, in meubels met een dubbelfunctie. Móet je wel een kast gebruiken? Zet deze dan zo weg dat hij wegvalt in het geheel, en dus geen prominente plaats inneemt in de kamer.

 

Nog niet om? Laat ons deze 5 mythes over klein wonen dan uit je hoofd praten >
Zo kan het ook: in dit studio-appartement in Madrid staan géén meubels >