Zo ziet het geheime appartement in de Eiffeltoren eruit

Met het beste uitzicht van heel Parijs.

Meer van Interieur Architectuur
20 articles
En dit is de gelukkige stad.
Nederland krijgt een groene woontoren
En de bouwtekeningen staan gewoon online.
Echt waar: dit huis bouw je in slechts vijf uur
Te-koop-beroemd-Frans-kasteel-waar-de-bomen-binnen-groeien
Kasteel waar bomen binnen groeien

Dit appartement heeft niet de chique Franse charme zoals je die gewend bent van een Franse pied-a-terre, maar het heeft zeker weten het beste uitzicht: de stad van de liefde, vanaf hoog ín de Eiffeltoren.

Advertisement - Continue Reading Below

Fotografie: Getty

We noemden hem eerder al in deze 12 wist-je-datjes over het iconische Parijse gebouw: het appartement van Gustave Eiffel dat zich op de derde verdieping van de toren bevindt. Jarenlang mocht er bijna niemand in het appartement komen, behalve hoog scheikundig bezoek als Thomas Edison.

Meneer Eiffel voltooide de bouw van zijn toren in 1889, waar hij een geheim appartement in had verstopt. Op meer dan driehonderd meter boven de Champs du Mars ligt het onderkomen, dat toentertijd nog gevuld was met meubilair, gekleurd behang en een grote piano. In een kleine kamer bewaarde hij zijn (toen nog) high-tec wetenschappelijke apparaten.

Ondanks hoge boden van de rijken des werelds hield meneer Eiffel de deuren van zijn appartement potdicht – tot zelfs 92 jaar na zijn dood. Tegenwoordig wonen er op hoge hoogte wassen beelden van oa Gustave Eiffel en bouwers Maurice Koechlin and Emile Mouguier, die je door een ruitje kunt bekijken.

Fotografie: Getty

Fotografie: Getty Bron: Harper's Bazaar