Wordt dit de hoogste toren ter wereld?

En je raadt nooit waar hij komt te staan...

Meer van Interieur Architectuur
20 articles
Dit huis is maar twee meter breed
Wat? Hier staat een kopie van de Eiffeltoren
Wow! Dit wordt de gaafste concerthal ter wereld

De hoogste toren ter wereld is nog niet gebouwd of het voorstel voor de volgende ligt al klaar: een gi-gan-ti-sche toren in… Irak. Ok, het ligt in het Midden-Oosten waar ze al een tijdje bezig zijn met het ene hoogterecord na het andere te verbreken, lees: lijstaanvoerder Burj Khalifa in Dubai, de nummer drie in Mekka en de Kingdom Tower in Jeddah, waar momenteel aan gebouwd wordt zodat-ie de Burj Khalifa van z’n troon kan stoten. Maar Irak, die hoorde nog niet thuis in het rijtje, en staat bij ons toch bekend om wat andere dingen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Fotografie: AMBS

More From Interieur Architectuur
20 articles
Dit huis is maar twee meter breed
Wat? Hier staat een kopie van de Eiffeltoren
Wow! Dit wordt de gaafste concerthal ter wereld
Dit-charmante-huis-van-8-m2-!-was-ooit-een-washok
Van washok naar huis: bekijk deze 8m2 tellende won
En dit is de gelukkige stad.
Nederland krijgt een groene woontoren

Fotografie: AMBS

 

Toch ligt er een voorstel klaar voor een toren in de stad Basra, van 1152 meter hoog. Zonder antenne is-ie ‘slechts’ 964 meter hoog, maar de Kingdom Tower speelt ten slotte ook vals met bijna driehonderd meter aan ongebruikte ruimte bovenin. De welbekende Burj Khalifa is naast The Bride of the Gulf, zoals de toren in Basra gaat heten, maar een kleintje.

Fotografie: AMBS

 Of het gebouw van AMBS Architects er echt gaat komen is nog de vraag, maar gezien de opleverdatum van de toren pas in 2025 gepland staat, is daar nog genoeg nadenktijd voor. Zo wel, dan staat er straks een verticale stad van bijna 1,6 miljoen vierkante meter in Irak inclusief scholen, parken, hotels, klinieken, winkels, kantoren en meer, die zijn recordtitel misschien alweer kwijt is vóór de eerste steen is gelegd.

 

Bizar: dit wordt het duurste huis ter wereld >
Dit wordt het duurste penthouse van Nederland >