5 plekken in de keuken die je regelmatig zou moeten schoonmaken

Ja, Assepoester, schoonmaken gaat verder dan alleen het keukenblad.

Gekookt, vuile vaat in de afwasmachine, doekje over het fornuis, langs het keukenblad en klaar is kees. Zou je denken, maar zo werkt het helaas niet. Wie een écht smetteloze keuken wilt hebben, zal ook deze plekken voortaan mee moeten nemen. Elke dag.

1. KEUKENBLAD EN FORNUIS
Ok, we beginnen makkelijk. Het keukenblad en fornuis wordt in de gemiddelde keuken niet overgeslagen, maar mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Het echte schrobben kun je voor eens per week overlaten, maar voor de rest: dagelijks een doekje eroverheen will do.

Advertisement - Continue Reading Below

2. KEUKENTAFEL
Zelfde regel: iedere dag met een doekje er overheen. En neem ook meteen die salontafel mee waar je boven hebt lopen kruimelen.

3. DE GOOTSTEEN
Deze wordt wél regelmatig overgeslagen en we hebben slecht nieuws voor je: de wasbak is een van de vieste plaatsen in je huis. Dat heb je gelukkig zo opgelost met wat schrobben met schoonmaakmiddel en de bak betrekken in je dagelijkse ronde.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
Zo-versier-je-een-kerstboom
Stappenplan: zo versier je een kerstboom
10 last minute interieurideeën voor Sinterklaas
hangplant, 2017, interieurtrend, cactus, planten, plantenhanger
Dé hangplant is de nieuwe it-plant van 2017
cocooning, relaxt, winter, thuis, huis, interieur, inrichting
Inspiratie voor het meest relaxte plekje in huis
10 surprise-ideeën die te leuk zijn voor in huis

4. DE SPONS
Iedere dag een nieuwe spons is wat overdreven, maar houd die spons in de gaten. De bacteriënbron kan écht regelmatig een opfrisser gebruiken. En al zijn er tal van mogelijkheden om hem schoon te krijgen (bleek, azijn en zelfs de magnetron), wij zien toch het liefst wekelijks een nieuwe spons - zéker als je geen afwasmachine hebt. Schrobt bovendien ook zo lekker.

5. DE REST
De gouden regel om de keuken verder schoon te houden is om dagelijks een rondje te doen op zoek naar viezigheid of vlekken. Nog beter: clean as you go. Dus knoei je met saus, ruim het meteen op. En check daarna de vloer, de keukenkastjes en de koelkast of je daar nog wat bent verloren.

 

9 schoonmaakhacks die je NIET moet gebruiken >
10 verffouten waar we allemaal schuldig aan zijn >