5 plekken in de keuken die je regelmatig zou moeten schoonmaken

Ja, Assepoester, schoonmaken gaat verder dan alleen het keukenblad.

Gekookt, vuile vaat in de afwasmachine, doekje over het fornuis, langs het keukenblad en klaar is kees. Zou je denken, maar zo werkt het helaas niet. Wie een écht smetteloze keuken wilt hebben, zal ook deze plekken voortaan mee moeten nemen. Elke dag.

1. Keukenblad en fornuis

Ok, we beginnen makkelijk. Het keukenblad en fornuis wordt in de gemiddelde keuken niet overgeslagen, maar mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Het echte schrobben kun je voor eens per week overlaten, maar voor de rest: dagelijks een doekje eroverheen will do.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Keukentafel

Zelfde regel: iedere dag met een doekje er overheen. En neem ook meteen die salontafel mee waar je boven hebt lopen kruimelen.

3. De gootsteen

Deze wordt wél regelmatig overgeslagen en we hebben slecht nieuws voor je: de wasbak is een van de vieste plaatsen in je huis. Dat heb je gelukkig zo opgelost met wat schrobben met schoonmaakmiddel en de bak betrekken in je dagelijkse ronde.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
'Je moet altijd de mogelijkheid hebben om de hoeveelheid licht je je slaapkamer te reguleren,' zegt Brophy. Ze raadt aan om lichten op een dimmer te installeren, zodat je precies genoeg licht binnenkrijgt als je wilt. 'Licht heeft een enorm effect op onze gemoedstoestand en energie. Ik raad mensen altijd aan een paar verschillende lampen te kopen en deze te testen,' zegt ze. 'Zo vind je uit welk licht werkt voor jou.'
9 manieren om stressloos te kunnen slapen
Pantone 2017, Color of the Year, Greenery, groen, interieur, interieurinspiratie
Een ode aan Pantone's Color of the Year: greenery
Een blauwe interieurboost op Blue Monday
Hoe dít Deense woord interieurland gaat overnemen
Zien! Deze man maakt prachtige luchtfoto's

4. De spons

Iedere dag een nieuwe spons is wat overdreven, maar houd die spons in de gaten. De bacteriënbron kan écht regelmatig een opfrisser gebruiken. En al zijn er tal van mogelijkheden om hem schoon te krijgen (bleek, azijn en zelfs de magnetron), wij zien toch het liefst wekelijks een nieuwe spons - zéker als je geen afwasmachine hebt. Schrobt bovendien ook zo lekker.

5. De rest

De gouden regel om de keuken verder schoon te houden is om dagelijks een rondje te doen op zoek naar viezigheid of vlekken. Nog beter: clean as you go. Dus knoei je met saus, ruim het meteen op. En check daarna de vloer, de keukenkastjes en de koelkast of je daar nog wat bent verloren.

9 schoonmaakhacks die je NIET moet gebruiken >

10 verffouten waar we allemaal schuldig aan zijn >