4 don'ts bij het dekken van de kersttafel

Want al is-ie nog zo mooi, handig moet het ook zijn.

1. NIET AANPASSEN OP HET DINER
Eet je steak? Leg dan een steakmes neer, en geen bot botermes. Drink je rood? Zet dan een rode wijnglas naast het bord, en geen waterglaasje. Loop zo je menu af en kijk of je alles wat je nodig hebt op tafel hebst staan.

2. DE TAFEL TE VOL ZETTEN
Natuurlijk, die tafel moet mooi worden en je wilt er niks op missen. Maar denk ook aan functie: kun je comfortabel dineren als je ingebouwd bent door schalen, glazen en versiering? De essentials heb je bij de vorige don't al ontdekt, dus vul deze alleen aan met wat je nog écht een waardevolle toevoeging vindt.

Advertisement - Continue Reading Below

3. TE AANWEZIGE DECORATIE
Heb je een kerststuk pal op de eettafel staan? Check of-ie het zicht niet blokkeert - het is niet echt gezellig als je de aanwezigheid van de buurman schuin tegenover je slechts merkt door zijn stem.

4. DE TAFEL NIET BESCHERMEN
Kerst is van levensgevaar voor je goede houten tafel: rode wijn, hardnekkige vlekken en wanneer je na het burgerlijke maar toch o-zo lekkere gourmetten het gourmetstel optilt zien dat de héle tafel, op de plek van het apparaat na, ongewenst ingevet is. Een tafelkleed is dus niet alleen veel gezelliger, maar ook nog best wel handig.

 

Dit is volgens ons de perfect gedekte tafel >
Er is een nieuwe kerstbomentrend gaande >