5 low-budget verlichtingtips voor huurders

Voor licht in je leven dat het daglicht kan verdragen. Weg met de UFO-lamp!

Smoorverliefd op je nieuwe appartement, maar durf je alleen niet omhoog te kijken vanwege de stoffige vliegende schotel aan het plafond? Voor alles is een oplossing. Ook zonder budget en met strikte huurregels.

 

1. KLEED 'M UIT
De losse bollamp die we tegenwoordig overal tegenkomen komt als geroepen voor de huurder. Van élke plafondlamp kan in een handomdraai een minimalistische lamp-met-snoer gemaakt worden. En die kan een beste indruk maken in iedere kamer. Let wel: een spectaculaire gloeilamp kán energieslurpend zijn, dus overweeg of je het de elektriciteitsrekening waard vind of je liever een duurzamer spaarlampje kiest. 

Advertisement - Continue Reading Below

2. TAFELLAMPEN
Ben je niet zo’n techneut en mag die bollamp écht niet van het plafond? Zet dan een aantal tafel- en staande lampen verspreid door de ruimte. Aan een plafondlamp heb je hoe dan ook nooit genoeg en je mooie lampen op ooghoogte voorkomen de verleiding om je hoofd in je nek te leggen.

3. WANDLAMP
Ook een mooi wandlampje leidt de aandacht prima af van de lamp aan het plafond. Geen gedoe met bedrading, wandlampen zijn er tegenwoordig genoeg met snoer en stekker - iets wat we al lang niet meer netjes weg hoeven te werken. 

More From Interieur Inspiratie
20 articles
(P)inspiratie: 16x een houten muur in huis
In deze nieuwe hotspot weef je samen een wandkleed
Deze planten zijn niet kapot te krijgen
Kijk achter de schermen bij Scholten & Baijings
Gratis overnachten in de bergen van Alaska

4. SPIEGELTJE SPIEGELTJE AAN DE WAND
Waar is-ie allemaal wel niet goed voor: de spiegel. De eeuwenoude optische vergroottruc kennen we allemaal, maar ook voor je verlichting doet een spiegel een hoop goed. Een klein huis vol lampen stoppen is niet echt een goed idee en bovendien niet even budgetvriendelijk. Een spiegel naast een lamp daarentegen bespaart ruimte, geld én je hebt dubbel plezier van de lamp die er tegenover staat.

 

Nog niet tevreden? Zo ga je in 5 stappen van oud huurhuis naar nieuw droomhuis
3 dingen waar je op moet letten bij de verlichting van je slaapkamer >