Deze oude Toscaanse boerderij is omgetoverd in ons perfecte vakantiehuis

Met verrassing in de kelder.

Meer van Interieur Architectuur
20 articles
Dit huis is maar twee meter breed
Wat? Hier staat een kopie van de Eiffeltoren
Wow! Dit wordt de gaafste concerthal ter wereld

Wij hebben wel een zwak voor al het architectonisch erfgoed dat over het heuvelachtige platteland van Italië verspreid ligt. Zo ook voor deze boerderij in de buurt van Lucca, die door de renovatie van MIDE Architetti de perfecte moderne droom in een oud Italiaans jasje werd.

Advertisement - Continue Reading Below

De oude boerderij dateert uit 1887 en is gebouwd zoals de typische architectuur in de regio: met zichtbare gevelstenen, stenen uit Matraia en kastanjehout. Een bijna verraderlijk authentieke façade, waar een prachtig hedendaags interieur achter schuilt.

More From Interieur Architectuur
20 articles
Dit huis is maar twee meter breed
Wat? Hier staat een kopie van de Eiffeltoren
Wow! Dit wordt de gaafste concerthal ter wereld
Dit-charmante-huis-van-8-m2-!-was-ooit-een-washok
Van washok naar huis: bekijk deze 8m2 tellende won
En dit is de gelukkige stad.
Nederland krijgt een groene woontoren

De wanden van de kamers zijn met de hand bepleisterd: met spatels en sponzen is een laag natuurlijke kalk aangebracht over de onregelmatige structuur van de rotsachtige muur. De houten balken aan het plafond werden teruggebracht in oorspronkelijke staat, zoals alles ook aan de buitenkant van het huis met diezelfde drijfveer is gerenoveerd en hersteld: van de muren tot de ventilerende gaten in de buitenwand.

Advertisement - Continue Reading Below

Toen het karkas van het huis weer in oorspronkelijke stijl was, koos MIDE ervoor het interieur te vullen met designermeubels, die afgewisseld zijn met op maat gemaakte stukken zoals de haard en de bank in de woonkamer. Voor het bijgebouw werd een geheel moderne weg in geslagen: het kleine gebouw, dat ooit diende als opslag, werd gerenoveerd met strak beton en donkere kleuren.

In de oude boerderij zit buiten een stijlvol in- en exterieur ook de nodige luxe verborgen. Behalve de slaapkamers en grote eetkamer met keuken zit er een kleine spa in de kelder verstopt met bubbelbad en sauna, en er ligt een aardig formaat zwembad tussen de olijfbomen en kastanjes voor de deur voor de nodige dosis Italiaanse zon.

Bron: ELLE Decor Italia

 

10x de mooiste binnenkijkers van 2015 >
Dit is de coolste skatebaan die je ooit hebt gezien >