Zo gebruik je licht om een kamer groter te laten lijken

En zo simpel kan het zijn…

Verlichting gebruiken om het gewenste effect in huis te bereiken, zoals bijvoorbeeld een kleine kamer groter laten lijken, is een kunst. Pete Bonney, docent interieurontwerpen op de KLC School of Design legt uit hoe die kunst onder de knie krijgt.

 

1. SPEEL MET LICHT
Laat het reflecteren in spiegels, glimmende stoffen en andere reflecterende materialen in de muur of de vloer zoals marmer, gelakt hout of zelfs metaal.

Advertisement - Continue Reading Below

2. WEES CREATIEF MET KUNSTMATIG LICHT
Vermijd een centrale hanglamp als hoofdbron van licht – bevestig een dimmer en zet ‘m alleen vol aan bij het schoonmaken of als je zoekt naar je verloren loterijlot. Dim de rest van de tijd het licht voor een relaxte sfeer.

3. GEBRUIK SPOTLIGHTS
Zet een lamp naast bepaalde items om ze op te laten vallen en plaats een omhoog schijnende lamp om de nadruk te leggen op de muren achter bijvoorbeeld de bank.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
13 geheimen van een schoonmaakster om af te kijken
'Je moet altijd de mogelijkheid hebben om de hoeveelheid licht je je slaapkamer te reguleren,' zegt Brophy. Ze raadt aan om lichten op een dimmer te installeren, zodat je precies genoeg licht binnenkrijgt als je wilt. 'Licht heeft een enorm effect op onze gemoedstoestand en energie. Ik raad mensen altijd aan een paar verschillende lampen te kopen en deze te testen,' zegt ze. 'Zo vind je uit welk licht werkt voor jou.'
9 manieren om stressloos te kunnen slapen
Pantone 2017, Color of the Year, Greenery, groen, interieur, interieurinspiratie
Een ode aan Pantone's Color of the Year: greenery
Een blauwe interieurboost op Blue Monday
Hoe dít Deense woord interieurland gaat overnemen

4. RICHT LAMPEN OMHOOG
Lampen die je omhoog richt leggen niet alleen de nadruk op een element, maar laten ook lage plafonds hoger lijken naast een muur door de aandacht op het plafond te vestigen.

5. PLAATS EEN LAMP BIJ EEN PLANT
Ook door een lamp bij een plant te plaatsen richt je de aandacht op het plafond. Door de lamp zo naast de plant te zetten zodat hij door de bladeren heen schijnt, creëer je een bijzondere schaduw op het plafond die de aandacht trekt.

6. RICHT LAMPEN IN DE GANG OMLAAG
In smalle ruimtes is het slim om lampen juist omlaag te richten, waardoor bijvoorbeeld een hal breder lijkt.

Bron: Good Housekeeping UK 

 

5 low-budget verlichtingstips voor huurders >
6x wat te doen met een hoog plafond >