8 essentiële tips om je badkamer netjes te houden

Want die schiet er nog wel eens bij in tijdens het opruimen.

1. JE MUUR IS OPBERGRUIMTE
Zit je verlegen om ruimte in je badkamer? Zie je badkamermuren als opbergruimte en investeer in smalle glazen plankjes die je eraan kunt bevestigen. Verdeel je badkamerproducten netjes in groepen en maak je muur een deel van het interieur.

2. VERDEEL JE KASTJES
Plaats kleine plankjes in je kastjes om de ruimte erin te verdubbelen. Onze top-tip? Gebruik houten kruidenrekjes, waar je serums, oliën en tubes in verschillende groottes perfect kunt opbergen.

Advertisement - Continue Reading Below

3. GA DE HOOGTE IN
Ruimtegebrek in een kleine badkamer los je ook op door de hoogte in te gaan. Door een plank boven de deur te hangen creëer je extra opbergruimte, waar je makkelijk twee kleine mandjes kunt zetten met extra toiletrollen, handdoeken of beautyproducten.

4. GEBRUIK DE DEUR
Puilt je handdoekenrek uit? Hang een extra rek aan de achterkant van de badkamerdeur een natte stapel op de vloer te voorkomen. Kies bijvoorbeeld een rekje dat je over de rand van de deur hangt, met plek voor meerdere handdoeken om zoveel mogelijk kwijt te kunnen.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
13 geheimen van een schoonmaakster om af te kijken
'Je moet altijd de mogelijkheid hebben om de hoeveelheid licht je je slaapkamer te reguleren,' zegt Brophy. Ze raadt aan om lichten op een dimmer te installeren, zodat je precies genoeg licht binnenkrijgt als je wilt. 'Licht heeft een enorm effect op onze gemoedstoestand en energie. Ik raad mensen altijd aan een paar verschillende lampen te kopen en deze te testen,' zegt ze. 'Zo vind je uit welk licht werkt voor jou.'
9 manieren om stressloos te kunnen slapen
Pantone 2017, Color of the Year, Greenery, groen, interieur, interieurinspiratie
Een ode aan Pantone's Color of the Year: greenery
Een blauwe interieurboost op Blue Monday
Hoe dít Deense woord interieurland gaat overnemen

5. NEEM EEN GEHEIM KASTJE
De ideale oplossing in een kleine badkamer netjes te houden is een spiegel met opbergruimte erachter boven je wasbak. Hoe dieper, hoe beter.

6. MAAK JE WASBAK VRIJ
Ligt het hele oppervlak van je wasbak bezaaid met zeep, tandpasta en je alledaagse producten, verplaats ze dan eens naar één verdieping hoger. Een smal plankje boven de wasbak geeft je wel toegang tot de dingen die je dagelijks gebruikt, maar voelt een stuk opgeruimder.

7. GEBRUIK MAGNETEN
De badkamer van de gemiddelde vrouw heeft een natuurlijke laag van schuifspeldjes, nagelknippers en pincetten liggen, die na het opruimen binnen een dag weer terug is. Voorkom dit door een magnetische strip te bevestigen aan de binnenkant van je badkamerkastje, waar je de ijzeren dingen zo op vastplakt.

8. ZET EEN HOGE KAST NEER
Heb je écht teveel crèmes, shampoos, sprays en andere smeersels en moet je het echt in je badkamer kwijt, dan is je laatste redding een smalle, hoge kast, waar je alles netjes achter een deur wegstopt.

Bron: Prima

 

8 ingrijpende opfrissers in huis die in een handomdraai gedaan zijn >
Zo gebruik je licht om een kamer groter te laten lijken >