Dit is straks 's werelds vreemdste plek om te skiën

Dubai, eat your heart out.

Meest gelezen

Het is een van de koudste steden ter wereld en het sneeuwt er dan ook regelmatig, maar de steppe waarop de stad oorspronkelijk gebouwd is, is zo plat als een dubbeltje. Toch kun je straks misschien skiën in Astana, Kazachstan. En wel bovenop het dak van een appartementencomplex.

Je leest het goed: om je ski’s uit de kast te kunnen trekken voor een ritje van de piste staat straks wellicht ook Kazachstan op het lijstje van wintersportgebieden. Skokhan Mataibekov Architects ontwierp namelijk plannen voor een heus appartementencomplex met skibaan op het dak: Slalom House.

Advertisement - Continue Reading Below

Fotografie: Skokhan Mataibekov Architects

More From Interieur Architectuur
20 articles
Binnenkijker rock & roll hotel Eindhoven Dutch Design Week
In dít rock-'n-rol-hotel wil je slapen tijdens DDW
Binnenkijker designhotel Panama
Tropische sferen in dit kleurrijke hotel in Panama
Google hoofdkantoor, Amsterdam
Hollands glorie in het Google hoofdkantoor
binnenkijker Hotel The Dutch Maastricht
Zien: het Madonna-waardige interieur van The Dutch
De façade van dit pand in New York is net 'n skele

De baan ligt over het dak van het U-vormige appartementencomplex heen, dat geleidelijk afloopt vanaf de 21e verdieping tot aan de grond. En dat dak is goed voor meer dan driehonderd meter ski-plezier.

Om ook in de zomer te kunnen skiën, wordt er een laag Snowflex over de baan gelegd wanneer het natuurlijke laagje sneeuw ontbreekt. De grote lampen rondom de baan zorgen ervoor dat er echt het hele jaar door geskied kan worden, óók ’s nachts. Toestemming voor het gebouw – dat wel finalist was in de wooncategorie van de World Architecture Festival awards - is er alleen nog niet. Er moet ten slotte ook diep voor in de buidel getast worden naar zo’n € 65 miljoen.

 

Bron: Tech Insider

 

Zou jij nog logeren in een wolkenkrabber in Dubai na dit nieuws? >
Dit zijn de leukste upcoming wijken ter wereld >