Met deze tips houd je je bed schoon én slaap je beter

Wedden dat jij morgenochtend uitgerust wakker wordt?

1. Maak je bed 's ochtends op

Maak 's ochtends één minuut extra vrij om je bed op te maken, zodat je 's avonds in een rustgevend, net bed kunt kruipen. Ja, er zijn onderzoeken die beweren dat je het opmaken van je bed uit hygiënisch oogpunt beter kunt laten, maar er zijn óók onderzoeken die uitwijzen dat je gelukkiger wordt van een opgemaakt bed. Wij gaan dus voor de gulden middenweg, laten dat bed even onopgemaakt rusten, nemen een douche, een ontbijtje, poetsen onze tanden, en klappen dan de dekens netjes weer om.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Was je beddengoed eens per week

We denken er liever niet aan, maar in je bed lig je helaas niet alleen. Door iedere week je bed te verschonen, houd je dat ongewenste – en godzijdank onzichtbare – bezoek wel binnen de perken. En dat doet goed voor je gezondheid.

3. Ga douchen voor het slapengaan

Met je vieze voeten dat schone bed in is toch zonde. Bovendien kom je onder een warme douche tot rust, en dan slaap je net even lekkerder.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
de meest gefotografeerde deur van Zuid-Italië
De meeste gefotografeerde deur van Zuid-Italië
Voetjes van de vloer! 10x de mooiste vloeren
Deze 15 interieuritems kunnen niet meer op je 30e
3x winterbloeiers voor je plantencollectie
6 interieurs in de kleur van de liefde

4. Zet een nachtkastje naast je bed

En leg je telefoon er vanaf nu iedere nacht op, op de nachtstand. En dan niet eerst nog een uur door je social feeds heen scrollen, hè.

5. Bewaar essentiële oliën naast je bed

Een paar druppeltjes geurende olie op je kussen zou ervoor zorgen dat je beter slaapt. En een lekker ruikend kussen vinden wij nooit vervelend. Welterusten.

Zo vaak zou je je beddengoed eigenlijk moeten wassen – inclusief je matras >