Met deze tips houd je je bed schoon én slaap je beter

Wedden dat jij morgenochtend uitgerust wakker wordt?

1. MAAK JE BED ’S OCHTENDS OP
Maak ’s ochtends één minuut extra vrij om je bed op te maken, zodat je ’s avonds in een rustgevend, net bed kunt kruipen. Ja, er zijn onderzoeken die beweren dat je het opmaken van je bed uit hygiënisch oogpunt beter kunt laten, maar er zijn óók onderzoeken die uitwijzen dat je gelukkiger wordt van een opgemaakt bed. Wij gaan dus voor de gulden middenweg, laten dat bed even onopgemaakt rusten, nemen een douche, een ontbijtje, poetsen onze tanden, en klappen dan de dekens netjes weer om.

Advertisement - Continue Reading Below

2. WAS JE BEDDENGOED EENS PER WEEK
We denken er liever niet aan, maar in je bed lig je helaas niet alleen. Door iedere week je bed te verschonen, houd je dat ongewenste – en godzijdank onzichtbare – bezoek wel binnen de perken. En dat doet goed voor je gezondheid.

3. GA ONDER DE DOUCHE VOOR HET SLAPENGAAN
Met je vieze voeten dat schone bed in is toch zonde. Bovendien kom je onder een warme douche tot rust, en dan slaap je net even lekkerder.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
'Je moet altijd de mogelijkheid hebben om de hoeveelheid licht je je slaapkamer te reguleren,' zegt Brophy. Ze raadt aan om lichten op een dimmer te installeren, zodat je precies genoeg licht binnenkrijgt als je wilt. 'Licht heeft een enorm effect op onze gemoedstoestand en energie. Ik raad mensen altijd aan een paar verschillende lampen te kopen en deze te testen,' zegt ze. 'Zo vind je uit welk licht werkt voor jou.'
9 manieren om stressloos te kunnen slapen
Pantone 2017, Color of the Year, Greenery, groen, interieur, interieurinspiratie
Een ode aan Pantone's Color of the Year: greenery
Een blauwe interieurboost op Blue Monday
Hoe dít Deense woord interieurland gaat overnemen
Zien! Deze man maakt prachtige luchtfoto's

4. ZET EEN NACHTKASTJE NAAST JE BED
En leg je telefoon er vanaf nu iedere nacht op, op stil. En dan niet eerst nog een uur door je social feeds heen scrollen, hè.

5. BEWAAR ESSENTIËLE OLIËN NAAST JE BED
Een paar druppeltjes geurende olie op je kussen zou ervoor zorgen dat je beter slaapt. En een lekker ruikend kussen vinden wij nooit vervelend. Welterusten.

 

Als je dan toch bezig bent: je kamer in déze kleur verven zou je nachtrust ook bevorderen >
7 simpele manieren om je keuken luxer te laten lijken >