Dit kunstwerk van Banksy koop je voor € 322.000

Je krijgt er alleen wel een vervallen huis bij.

Kunstverzamelaars opgelet: dit is je kans om een originele Banksy te kopen voor een kleine € 322.000. En gezien andere muurkunstwerken van de politiek controversiële kunstenaar eerder over de toonbank gingen voor meer dan een miljoen, is dat een buitenkansje.

Het werk, genaamd Spy Wall, weergeeft drie mannen met zonnebrillen en trenchcoats - waarschijnlijk geheim agenten - die gesprekken opnemen van de openbare telefoon die tegen de muur staat. Het werk, dat in april 2014 voltooid is, bevindt zich in Cheltenham, Engeland en bekritiseert het afluisteren van persoonlijke telefoontjes voor politieke doelen en Engeland’s inlichtingen- en veiligheidsdienst. Volgens de New York Post werd het kunstwerk gerestaureerd nadat vandalen het beschadigd hadden en wordt het daarom beschermd met een hek dat toekomstige schade moet voorkomen.

Advertisement - Continue Reading Below

Part of the deal is wel het gehele huis dat achter het werk zit, en dat kan nog wel eens een kleine kostenpost worden. Het Victoriaanse huis met patio en binnentuin heeft namelijk een behóórlijke opknapbeurt nodig. Maar, dan heb je dus wel een Banksy op je huis.

Bron: ELLE Decor

 

Dit Franse kasteel komt óók met een kunstzinnige verrassing, maar dan ín de muren >
Stedentrip op de planning? Dit zijn de leukste upcoming wijken wereldwijd >